Piese de colecţie #4

scris de | vineri, 11 ianuarie 2013, 20:25 | 6 comentarii

Ştiţi cum se simte praful atunci când, după mulţi ani, atingeţi o carte prăfuită? Ştiţi sentimentul acela nevinovat de bucurie pe care-l aveţi atunci când cotrobăiţi prin lucrurile vechi din podul casei? Ştiţi momentele acelea în care ţi se încreţeşte şirea spinării atunci când ţii în mână un obiect parcă rătăcit de prin vitrinele unui muzeu?

Ei bine, aceste descrise mai sus şi multe alte sentimente mi-au trecut prin simţământ în momentul în care am primit ceea ce vedeţi în fotografiile afişate în cele ce urmează.

Este un blitz extern fabricat special pentru aparatele de fotografiat din anii ’70, cu declanşare prin cablu. Cel ce mi l-a făcut cadou l-a folosit vreo 18, dacă nu chiar 20 de ani, încontinuu. Nu-şi mai aminteşte exact cât l-a costat, însă ştie că pe atunci făcea cât o mică avere. Acum a îmbătrânit şi-a ales să mi le paseze, special pentru a le include în colecţia mea de obiecte vechi.

Referitor la blitz, este ceva rusesc. De pe internet am reuşit să aflu că este fabricat de firma Chaika Ceaika. O frumuseţe, vă zic! Gentuţa e din piele, iar interiorul este căptuşit cu ceva material finuţ, de culoare neagră.

Există 6 comentarii publicate la acest articol:

 1. krossfire

  Eu am un aparat de tip Rangefinder Olympus cu tot cu un blitz similar (ceva mai „modern” blitz-ul meu totusi). Cand eram pustan ma gandeam sa le vand, acum nu m-as mai atinge de ele.

  1. Ciprian blogger

   Pai, ai doua optiuni. Ori mi-l incredintezi mie pentru a avea grija de el, ori il pastrezi intr-un loc sigur si ferit de pericole cat mai mult timp. Ce-i drept, pretul pe care l-ai putea lua acum pe el nu-i extraordinar, insa este o parte din istorie care nu merita aruncata la gunoi. Vezi tu, de asta m-am facut eu colectionar! :)

  1. Ciprian blogger

   La aspectul in viitoarea mea casa ma tot gandesc si eu atunci cand imi privesc colectiile! :)
   Sa ai grija de acel aparat! E o piesa deosebita.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.