Paștele și mielul … maidanez

scris de | sâmbătă, 14 aprilie 2012, 18:19 | 8 comentarii

Update: Tuturor celor ce mă citesc, prietenilor, partenerilor, agenţiilor şi familiei, le doresc un Paşte fericit alături de cei dragi!

Iubesc ţara aceasta mai mult decât orice pe lume. Cum de ce? Nu trece, sincer, zi fără să îmi ofere ceva de care să mă amuz copios! V-aţi uitat în ultimele zile la ştiri? Nu contează pe care post de televiziune! Oricum, toate au difuzat/difuzează aceeaşi „noutate” de mai mult de 72 de ore. I-aţi văzut pe miile de oameni cum se înghesuie şi se înjură în supermarket-uri pentru un cozonac pe care l-ar fi putut face acasă în cel mult o oră? Sau pentru ouăle de ciocolată; să aibă ce da la copiii ce i-or colinda în ziua de Paşte; de parcă străbunii mergeau la chioşcul din colţ şi făceau la fel.

În fiecare an este aceeaşi situaţie. În ultimele două zile înainte de prea slăvita sărbătoare, tot românul, că doar aşa l-a învăţat efectul de seră turmă, îşi ia frumos soţia, copiii, dacia din `80 şi apucă drumul primului magazin ce le iese în cale. Culmea; toţi întâlnesc acelaşi magazin; poate de asta se fac şi cozile alea mai lungi decât cele de la farmacii la început de primăvară. „Păi vezi, dom`le, ce înseamnă amplasamentul spaţiului dedicat afacerii? Încasări uriaşe de două ori pe an: de Paşte şi Crăciun.” În rest, cumpărăm de la Mopan.

Înţeleg că e rău în perioada dinaintea unei sărbători, înţeleg şi faptul că aşteptaţi până în ultimele zile să faceţi cumpărăturile să aveţi ce pune pe masă, că doar ce se mai adună ceva monede din economii, însă nu v-aţi gândit şi la alternativele unei astfel de situaţii?? Eu, unul, da! Una serioasă, logică şi de bun simţ ar fi fost economisirea unei sume pentru cheltuieli începând cu cel puţin trei luni înainte şi facerea cumpărăturilor din timp. Ca mine…

Altele mai puţin serioase, dar logice minţii românului, ar fi fost realizarea unui împrumut bancar pentru a avea cu ce să ne petrecem în zi(le) de sărbătoare, că doar mâncare şi băutură găseşti; bani să ai! Iar apoi luatul de la gură şi răbdatul de foame pentru a putea plăti ratele. Alternativa supremă mielului de Paşte (rar întâlnit de altfel; românul preferă puiul şi porcul) ar fi şi este … mielul maidanez; explicit aici. Ironic vorbind (sau luaţi-o cum doriţi), Vatra Dornei oferă animalul la preţ de nimic … la orice colţ de stradă. O bucată de pâine aruncată în faţă şi vine singur la tine.

Există 8 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian Pardău

   Silviule, sa stii ca ar merita. Daca faci putina munca voluntariala, il poti obtine si gratis. Timp sa ai sa umbli printre blo(g)curi. Sarbatori fericite, draga cititor!

 1. Elly Weiss

  Nu stiu ce sa zic…se spune ca multi au mancat miei din acestia…maidanezi :)) si n-au murit. Cata vreme nu stii…nu-ti face rau ;)
  Dar este de condamnat faptul ca oamenii sunt inselati .
  In China si Coreea se mananca :) e traditie si considerat un deliciu…desi organizatiile pt. protectia animaleor au cerut de vreo 2 ani interzicerea consumului…

  Paste fericit ! :)

 2. Melly

  Eu ma resfat doar cu pui cu smantana ca alta carne nu mananc. Bine ca puii sunt usor de recunoscut, altfel poate mancam vre-o cioara. :)
  Sarbatori fericite Ciprian!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!