O problemă mare cu Feedly

scris de | luni, 22 iulie 2013, 17:23 | 8 comentarii

Într-un final, am ales şi eu să merg pe mâna celor de la Feedly şi să las în urmă Newsblur. Calitativ, amândouă mi se par a fi pe aceeaşi lungime de undă, cu excepţia că Feedly are un plus pentru design şi unul pentru câteva funcţionalităţi implementate mai bine decât în Newsblur.

Cum am reuşit să fac alegerea definitivă abia acum câteva zile, am rămas deconectat de la informaţie şi mi-a fost destul de greu să urmăresc ultimele articole din presă şi blogosferă fără un reader care să se mişte rapid şi să îmi ofere ceea ce am nevoie fără să facă mofturi. Aşa că în weekend am început de la zero şi am adăugat manual aproape 100 de feeduri.

Şi cum Feedly îţi face deosebita plăcere de a marca ultimele 10 articole ca necitite, am început să parcurg fiecare feed în parte şi să deschid articolele ratate înainte.  Problema mare de care aminteam în titlu a apărut atunci când am trecut la feedul computerblog.ro, care arată cam aşa:

feed

Articolele care au în titlu diacriticele ţ şi ş arată ca în screenshotul de deasupra. Nu se întâmplă doar la feedul computerblog.ro; dacă ar fi fost aşa, era clar că este o problemă de la feed şi nu de la Feedly, însă problema nu apare doar aici. La fel se întâmplă şi cu feedurile lui Zoso, NwRadu, Mariciu, Tolontan şi Pagina de Media.

Interesant e că problema apare doar atunci când folosesc Feedly pe desktop. Pe mobil şi tabletă totul arată bine, toate diacriticele sunt la locul lor.

Să fie oare o problemă cu respectivele feeduri sau cu Feedly pe desktop?

Există 8 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian blogger

   Windows XP pe un computer destul de slab. Dar dacă e de la computer, de ce nu se întâmplă la fel cu toate feedurile?

  2. Melk

   De la Windows XP este. Pe scurt, eu, nwradu și alții scriem cu diacritice corecte cu virgulă. Windows XP nu cunoaște acele caractere, știe doar varianta cu sedilă care nu există în alfabetul românesc. Aici niște explicații: http://www.secarica.ro/html/s-uri_si_t-uri.html

   Unii scriu cu virgulă, alții cu sedilă – ăștia apar bine la tine.

   Ce poți face: instalezi un update și va funcționa bine pentru unele fonturi. Nu toate, dar cred că poți alege din feedly/preferences.
   http://www.microsoft.com/ro-ro/download/details.aspx?id=16083

   Sau ăsta urcat de mine acum mulți ani: http://www.fileden.com/files/2009/6/28/2492367/Blog/EUFontsUpdateXP.zip

  3. Ciprian blogger

   Am înţeles problema şi am reuşit şi să o rezolv. Am instalat updateul din linkul microsoft.com pe care mi l-ai dat, iar acum toate feedurile care aveau probleme, arată ca toate celelalte. Merci mult! :)

   Şi apropo de updateul urcat de tine acum câţiva ani; Chrome îmi spune că e mai bine dacă nu îl descarc :D

  4. Melk

   Soluția cea mai elegantă e să instalezi Windows 8. ;)

   Chrome s-a panicat pentru că l-ai pus să descarce o arhivă în care e un executabil. În general așa se livrează un virus. Dar e bine de la microsoft.com, poate-i mai nou update-ul.

  5. Ciprian blogger

   Am în plan să-mi iau laptop. Atunci o să vină la pachet cu Windows 8. În fine, nu mă deranjează prea tare că am rămas în urmă, pe XP, doar că mai apar probleme mici câteodată şi e aiurea!

   Pe tine ce te motivează de scrii atât de des?

  6. Melk

   Dar eu scriu foarte rar, nu scot bani din asta, deci e clar că nu-s prea motivat. Și nici nu mai am timp liber ca pe vremuri. Să zicem că-i un hobby mai vechi.

 1. Cruise

  Si eu ii am pe Zoso, NwRadu si Mariciu in Feedly, insa la mine se vad bine titlurile. Nu cu patratele in loc de diacritice, nu cu font mai mic decat titlurile care nu contin diacritice.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.