O părere sinceră despre Blogvio

scris de | duminică, 2 iunie 2013, 20:03 | 1 comentariu

Ca sa fiu ceva mai acid decât de obicei, o să încep prin a spune că nu îmi place Blogvio şi nici ideea pe care se bazează şi că nu cred că un astfel de start-up o să aibă succes în online. Dacă e să aibă, foarte bine, o să fie meritul echipei, însă nu prevăd un viitor strălucit. Şi-am să şi explic de ce.

Însă, înainte de toate, să vedem ce este Blogvio, cui se adresează şi ce poate oferi.

Ce este şi cui se adresează Blogvio?

Ei bine, Blogvio este o platformă ce oferă în mod gratuit unelte pentru distribuirea conţinutului online, dorind să facă totul mai simplu; chiar dacă nu reuşeşte. Iar când spun conţinut online, mă refer la fişiere de tip foto, video şi audio. Din ce spun membrii Vuzum, echipa care a creat Blogvio, platforma se adresează în special celor care publică conţinut media, recte bloggeri şi jurnalişti, dar şi agenţiilor web.

Ce oferă Blogvio?

Din ce am reuşit să testez în private beta, Blogvio vine cu o diversitate de widgeturi, momentan doar în număr de trei, care, teoretic, ar trebui să îl ajute pe blogger să publice conţinut media într-un mod mai uşor şi mai plăcut. Adică să realizeze o galerie foto cu imagini suprapuse, un player audio şi să creeze o conversaţie pe o anumită imagine.

capture-20130602-180942

capture-20130602-180814

capture-20130602-181326

capture-20130602-181116

capture-20130602-181404

Am făcut screenshoturi doar la ce am crezut de cuviinţă că merită făcut; adicătelea la panoul de editare al fiecărui widget disponibil, la pagina principală de unelte şi la footer.

De ce nu o să prindă?

Ştiu, arată bine toate widgeturile alea, pare simplu, pare amuzant, dar astea-s doar aparenţele. După ce le foloseşti de câteva ori, o să începi să crezi că te îngreunează să deschizi un tab nou, apoi Blogvio, să dai drumul la o compoziţie nouă, să cauţi pentru fiecare fotografie linkul, să-l pui în panoul de editare al galeriei foto de pe Blogvio, să setezi tot felul de chestii inutile, pe care în pluginul de galerie foto instalat în wordpress le faci doar la început, iar apoi să iei codul creat de platformă şi să-l lipeşti în articol.

Tot ce oferă Blogvio merge doar de fun; adică doar prima dată. În rest, e inutil. Degeaba îmi creează mie o galerie foto cu imagini suprapuse, pe care trebuie să o configurez eu, când pot doar să încarc fotografiile direct în articol şi de acolo se ocupă Easy Fancy Box.

A, încă o chestie. Eu nu am reuşit să fac să funcţioneze codul ăla embed pe care mi-l face Blogvio la finalul configurării, chiar dacă am setat că îl pun pe un blog creat pe wordpress. Acolo scrie că îl iau cu copy şi paste în articol. Dar ghici ce? Nu merge! Şi n-am încercat o dată sau de două ori, ci de şapte ori!

Poate că nu am făcut eu ceva bine, chiar dacă nu cred; atunci când mi-am făcut cont pe Blogvio am fost foarte atent la tot ceea ce am setat pe acolo. Enfin, până nu bagă dezvoltatorii widgeturi noi, eu nu mai revin pe platformă. E ca şi cum aş reveni pe un blog pe care n-am ce citi. Aberant!

Există 1 comentariu publicat la acest articol:

  1. Andrei Potorac

    Ciprian, multumim mult pentru feedback!

    Vreau sa iti raspund scurt la partea asta din articolul tau „pe care în pluginul de galerie foto instalat în wordpress le faci doar la început”, pentru ca aici ai facut o constatare gresita. Merge exact la fel si pe Blogvio, iti customizezi un Skin doar o data. Avantajul fata de Easy Fancy Box de exemplu, este ca pe Blogvio poti sa iti faci multe skinuri, pentru cate siteuri doresti (administrezi), sau nici unul – si sa folosesti Preseturile pe care le creem. :-)

    In ce priveste adaugarea unei Compozitii pe site-ul tau, mi-as dori sa aflu mai multe informatii daca poti sa imi dai, fie aici, fie prin formul de Feedback de pe site. Chiar suntem interesati de ce anume a mers prost, motiv pentru care suntem in Private Beta. Si nu doar despre acest lucru, ci in general sa-mi povestesti despre experienta ta, exact cum ai facut-o mai sus. Noi ascultam.

    Multumesc mult inca o data, apreciez timpul dedicat scrierii acestui articol!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!