Noutăţi pentru ciclişti la EuroBike 2013

scris de | marți, 10 septembrie 2013, 23:23 | 7 comentarii

EuroBike reprezintă unul dintre principalele evenimente în domeniul ciclismului, ţinute în Europa. Ediţia din acest an a avut loc între 27 şi 31 august în Germania şi a prezentat o gamă variată de accesorii, biciclete şi ţinută dedicată, toate pregătite pentru lansare în 2014. Aveţi aici un ghid complet al evenimentului în caz că doriţi să vedeţi toate companiile prezente şi să vă faceţi o idee despre importanţa evenimentului.

BBB, producător de accesorii pe o gamă variată, a prezentat pentru acest an mai multe chestii interesante, printre care un suport pentru iPhone, o cască Icarus şi pedalele RoadKing. Le-am luat pe fiecare în parte şi am dat câteva caracteristici în continuare.

Suport Patron i5 pentru iPhone

Chiar dacă numele ar sugera că vor fi disponibile variante doar pentru iPhone 5, BBB va produce carcase şi pentru modelele anterioare, dar şi pentru unele modele Samsung. Suportul poate fi lăsat pe bicicletă chiar dacă nu este montat şi telefonul, cântăreşte 69 grame şi va costa 40 euro cu tot cu suportul de prindere.

carcasa_iphone

Cască BBB Icarus

Noua cască BBB vine ca o alternativă pentru cicliştii de performanţă, care caută ceva uşor, rezistent şi foarte bine ventilat. Chiar dacă este creată pentru cei care participă în competiţii, casca va fi disponibilă şi amatorilor la acelaşi preţ de 180 euro. Este bine de ştiut că vor exista 5 scheme de culori şi 2 mărimi (M şi L) dacă doreşte cineva să o treacă pe lista de cumpărături.

casca_bbb_icarus

Pedale RoadKing Ti

Ti vine de la titan, asta însemnând că axul pedalei va fi din titan. În principal, s-a dorit a fi o pereche de pedale cât mai uşoare şi rezistente, drept dovadă stând cele doar 199 grame pe care le are perechea. Pantoful va putea fi fixat doar de o singură parte a pedalei, iar tensiunea de prindere va putea fi ajustată de către ciclist. Preţul exact nu a fost încă stabilit, însă se va învârti undeva pe la 170 euro.

pedale_roadking_ti

Trecem la cel de-al doilea brand care a adus noutăţi pentru anul 2014 în materie de ciclism şi echipament. Cannondale reprezintă un brand cu nume mare pe partea de biciclete; la EuroBike a prezentat mai multe tipuri de biciclete Cross Country (full suspension Rush 29, hardtail F29 Carbon şi full suspension Scalpel 29) şi o nouă serie de cursiere, Sinapse.

Cannondale Sinapse

Versiunea de top (din carbon) a seriei Sinapse va cântări puţin sub 6 kg, va avea un preţ de 7.000 euro şi va fi echipată cu componente Shimano Dura Ace, iar versiunile ceva mai ieftine, vor avea aceeaşi echipare de componente, dar se va bucura doar de un cadru de aluminiu.

cannondale_sinapse_2014

În România, distribuitor de produse BBB este MarosBike, iar de Cannondale se ocupă Extreme Riders Distribution. Staţi aproape, urmează un al doilea articol cu lansările de la EuroBike Germania. Mulţumesc pentru informaţii şi fotografii celor de la FreeRider.

Există 7 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian blogger

   Nu am idee! Nu am schimbat o vorbă cu Arhi de câteva luni de zile. A fost decizia lui, aia e!

 1. sanda

  si-acum on topic, ce parere ai de bicicletele de la decathlon, rockclimber? ma gandeam sa-mi iau una, par rezonabile ca pret, pe net opiniile-s impartite

  1. Ciprian blogger

   Depinde ce model de Rockclimber ai dori. Dacă mizezi pe 8.0 de exemplu, ar trebui să ştii că pipa prea lungă te va face să stai mai aplecat; din punctul acesta, recomand Rockclimber 8.1 care are o pipă mai mică cu aproximativ 20 mm, indiferent de model (sper să nu greşesc). La fel, la 8.0, curbele se vor lua ceva mai greu din cauza pipei, dar depinde şi de experienţă şi de mediul în care foloseşti bicicleta, În mare, nu văd multe părţi negative pentru Rockclimber.

   Însă 8.0 nu excelează la nici un capitol într-o tură montană. Mai bine mai pui câteva sute de lei şi iei 8.1, tot de la Rockclimber. Dacă te refereai la alt model, te rog să-mi spui.

 2. sanda

  ms de sfat, nu prea-s multi azi care sa-ti impartaseasca din experienta lor…..eu as vrea un rockclimber pe cadru de 29, oscilez intre frane pe disc si cele in v, nu stiu ce sa aleg

 3. Pingback: Noutăţi la EuroBike 2013 #2

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!