Normalitate: călătoria cu trenul

scris de | joi, 24 octombrie 2013, 22:18 | 2 comentarii

Nu de multe ori se întâmplă să călătoresc cu trenul şi niciodată pe rute scurte. Dacă e vorba de o călătorie sub 100 km, aleg varianta simplă şi merg cu autocarul; dar cum festivalul Toamnă la Voroneţ stă să înceapă, am zis că trece de la mine şi parcurg cu trenul cei 70 km dintre Vatra Dornei şi Gura Humorului.

Nu a fost niciodată problema de preţ şi nu sunt genul care să facă mofturi, dar când merg cu un IR, am tot dreptul să am pretenţii. Ca de exemplu, funcţionarea prizei din compartiment sau aerul condiţionat. O fi sfârşit de octombrie, dar afară erau vreo 15 grade, iar în tren probabil undeva pe la 20. În fine, cu căldura am rezolvat, am rămas în tricou şi aia a fost, am trecut şi peste faptul că am rămas fără baterie la laptop şi nu aveam curent disponibil să îl pun la încărcat, dar nu m-am putut împăca cu femeia puţin mai închisă la culoare decât restul, care din 20 în 20 de minute trecea pe coridor şi striga „covrigei, seminţe, bere”.

Dacă tot mi-au tras la ghişeu 2 lei în plus pentru bilet faţă de preţul afişat pe mersultrenurilor.ro, măcar de vânzătorii ambulanţi să cureţe şi CFR-ul trenul. Că de viteza de deplasare nici nu mai are rost să vorbim.

concert la bomba

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

    1. Ciprian blogger

      Deocamdată nimic. Se pare că e mai greu să îl găsesc anul acesta… Când reuşesc să îl am, îl pun şi pe internet.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!