Maidanezul şef şi eutanasierea

scris de | miercuri, 4 septembrie 2013, 17:02 | 14 comentarii

Nu sunt eu cine ştie ce călător la vârsta pe care o am, dar pot spune că am vizitat câteva ţări din Europa. Şi ghici ce? În nici un oraş prin care am trecut, nu erau câini; sau dacă erau, exista un stăpân, o botniţă şi o lesă în ecuaţie. Trebuie să recunosc, botniţa era mai mult ceva opţional pentru unii, dar lesă avea orice posesor de dinţi ucigaşi. Deci fără maidanezi în Berlin, Cracovia, Praga, Viena, Budapesta.

La noi situaţia o ştim cu toţii. Sterilizarea şi eliberarea pe stradă nu mi se pare o soluţie validă. Câinele care vrea să muşte o va face chiar şi sterilizat; problema lui va fi că nu se va mai putea înmulţi cu maidanezele, nu că nu va mai putea ataca oameni. Braşovul, Oradea şi Spania au găsit o soluţie simplă. Găsit câine fără stăpân, băgat în adăpost, implantat microcip, aşteptat 2 săptămâni sau o lună pentru o eventuală adopţie şi eutanasiere.

Şi încă ceva. Dacă aş avea puterea, aş semna pe loc 20 de citaţii de dare în judecată pentru cei din ONG-urile care se ocupă de sterilizarea falsă a câinilor. Aşa random. Şi fără nici un resentiment. Să dea înapoi banii de salarii dacă tot o freacă şi să ia câţiva ani de puşcărie, să ştie că nu-i glumă. Şi apropo de maidanezul şef, aka Ponta, şi el ar arăta bine cu mecla printre gratii. Aşa, că a tot amânat legea maidanezilor de la dezbatere.

untitled

Există 14 comentarii publicate la acest articol:

 1. Alex C

  Tu te documentezi vreodată? Sau doar iei de pe referate.net/ro?

  Tu știi ce s-a făcut la Oradea/Brașov/Spania/sau alte țări? Una e sterizilarea în masă, alta e eutanasierea.

  Iar post-ezi fără să ai habar ca în cazul Roșiei Montane? Văd că ești tare pro cianurare (fie a câinilor, fie a oamenilor)… istoria ne-a mai dat exemplare ca tine (vezi al 2lea război mondial).

  1. Ciprian blogger

   Unele lucruri le spun cu sarcasm; un exemplu este imaginea cu cianura pentru maidanezi. Sterilizarea nu mi se pare bună pentru că maidanezul te va putea muşca şi sterilizat. Câinele va ajunge tot în stradă, va fi hrănit de bătrâni şi va umbla prin parcuri şi pieţe. Singura diferenţă este că va fi sterilizat.

   Dacă nu este adoptat, înseamnă că nu îl doreşte nimeni. Şi urmează ceea ce s-a întâmplat în Spania sau într-unul din oraşele de care aminteam.

 2. Stefan

  Și uite așa apar din senin iubitorii de patrupede, acei oameni care spun NU eutanasierii maidanezilor, dar care se bucură în voie de o friptură de carne de porc și de-o pereche de păpuci de piele…

  După cum ziceam și altă dată, atâta ipocrizie rar îți este dat să vezi. Pot să ne mănânce câinii de vi pentru că noi nu trebuie să luăm măsuri. Noi trebuie să ne păstrăm principiile morale… noi suntem mai catolici decât Papa!

  1. Ciprian blogger

   „Găsit câine fără stăpân, băgat în adăpost, implant – iar în caz contrar – şi eutanasiere.”

  2. Ciprian blogger

   Îi bagă microcip doar dacă e adoptat, deci costuri mici pentru implant. Îl ţin în adăpost 14 zile, timp rezonabil pentru o adopţie. Tu ce soluţie care nu include lenea morală şi raţională ai propune? Sunt curios!

  3. IOANA A

   Cred ca dacă citești articolul acesta
   http://infomaidanezi.blogspot.ro/
   vor apărea raspunsuri la mai multe întrebari. Consider că e suficient de obiectiv și de documentat cu sursa citatelor.

   Dacă observi data când a fost postat, adică 2010, arată doar indiferența oamenilor de a cauta răspunsuri la probleme și faptul că pe baza a două știri de „Antena 3” credem ca le știm pe toate.

   Plus că cea mai mare problemă este „robinetul”. De unde apar? Si nu doar sterilizarea e cea mai importanta acțiune, ci în primul rând educarea populației și să vedem totuși ce-i cu puppy mill-urile de care nu vorbeste nimeni și care este efectul lor asupra populației de maidanezi?

   Sunt soluții care trebuie aplicate concomitent ca să se vadă rezultate. ȘI e nevoie de timp și de oameni competenți ca să rezolve problema.

   Dacă din blogul de mai sus nu reiese soluția în care cred eu, rediscutăm problema.

 3. Oktavist

  În acest caz,eutanasierea mi se pare o soluție viabilă.Și asta pentru că nu există nimic de făcut pentru ei.Nu au absolut niciun potențial benefic.Dacă ar fi avut,s-ar fi găsit măcar o strategie eficientă pentru ei.

  Iar la faza cu sterilizarea falsă:Cei care o fac(adică nu o fac) au rațiuni economice bine implementate.

  1. Ciprian blogger

   Raţiunile economice funcţionează până când rămân ei fără copil din cauza unui maidanez sau până când se trezesc muşcaţi de un câine lup, la ieşire din Lidl.

  2. Oktavist

   Firește,dar nu e frumos să ne rugăm pentru asta,nu?
   Până atunci se aplică ce mi-a spus o femeie de serviciu(tot de la Lidl,daca a venit vorba),atunci cand i-am spus ca era mâncare expirată pe raft:”E,dar ce,mor toți odată?”.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.