Experiment pe facebook: spune-mi unde să merg și ce să văd prin București

scris de | marți, 8 septembrie 2015, 16:28 | 3 comentarii

Azi dimineață am aterizat în București, pe pământuri relativ noi pentru mine, după o călătorie de 10 ore cu trenul, nu la cușetă, ci la clasa a doua, așezat într-un scaun de la un capăt și până la altul al traseului. Însă nu regret, dacă e să mă gândesc că m-am nimerit în compartiment cu un militar, plecat de la Vatra Dornei pentru a face instructaj cu plutonul său în capitală. Așa că am dormit liniștit, chiar dacă aveam laptopul cu mine, zeci de cabluri, telefon, baterii externe și altele în geantă și rucsac.

În București n-am mai fost de vreo cinci sau șase ani, de când era proaspăt deschis Mall-ul de pe Șoseaua Olteniței, acela cu tunel suspendat între parcarea pe nivele și clădirea propriu-zisă. Așa că pot spune că nu cunosc orașul mai deloc.

Acum e acum!

Iar aici intervine partea amuzantă și interactivă pentru mine, pentru că vreau să fac ce n-am mai făcut niciodată. Un fel de hai-hui-ală nebunească prin cel mai mare oraș al României. Iar pentru asta am nevoie de puțin ajutor din partea voastră. Ideea este simplă: mi-am luat acum ceva ore un abonament pentru orice înseamnă transport în comun în București (fără metrou) pentru oriunde și pentru oricâte curse. Și vreau să îl folosesc într-un anume fel.

abonament_bucuresti

La 16:45 – 17:00 o să plec din Berceni, de undeva de pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu spre Piața Unirii cu un autobuz. Nu știu cu care, nu știu ce traseu o să aibă. Pur și simplu o să urc în primul care apare în stație, iar de acolo voi o să îmi hotărâți drumul prin oraș. Adică îmi puteți lăsa pe facebook, prin comentarii sau prin mesaje private destinații pe care ar trebui să le văd sau locuri prin care să ajung în seara asta în capitală.

Iar eu voi încerca să ajung acolo fără să mă folosesc de Google Maps sau internet. Doar prin interacțiune umană și clasicul „mă scuzați, știți cum să ajung pe strada Strădulescu?”. Simple as that. Iar la final o să povestesc pe blog pe unde am umblat, ce-am consumat, ce-am văzut și ce mi-a plăcut sau displăcut. Un experiment de bun venit în București! :)

Acestea fiind spune, la drum cu mine!

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

 1. Daniela Bojincă

  Deci, pe scurt: tot centrul vechi (Unirii, Universitate, Piața Romană, Piața Victoriei).
  Cotroceni. Ajungi de la Eroilor sau de la Politehnica. La Eroilor ajungi de la Unirii către Izvor, apoi Eorilor și apoi Cotroceni. Palatul e deschis vizitatorilor, poți intra, zilnic, doar că nu la orele alea (cauți pe net palatul cotroceni și vezi exact programul). Tot pe acolo e și Grădina Botanică chiar vis-a-vis de Cotroceni.
  Apoi, la Piața Victoriei ai Muzeul Antipa, Muzeul Țăranului, Muzeul de Geologie. Și, în sus, mergi către Arcul de Triumf și Parcul Herăstrău. Pe o parte și pe alta, către Arcul de Triumf ai ambasadele :D. Asta așa, în mare, de weekend :)).

  1. Ciprian Pardău blogger

   Merci pentru propuneri. Am fost puțin prin Centrul Vechi aseară, în apropiere de Calea Victoriei. La Cotroceni și Grădina Botanică nu o să ajung prea recent, le las pentru final. Piața Victoriei o să o văd mâine, cu tot cu muzeele sper. Iar la ambasade, ce pot spune, nu cred că o să le includ pe lista mea.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.