Jurnal de bord #2

scris de | sâmbătă, 16 martie 2013, 22:02 | 8 comentarii

Puteţi citi prima parte aici.

Nu pot spune că m-am ataşat într-un mod teribil de plăcut de acest jurnal de bord. De aici şi motivul pentru care nu l-am dus la prea multe episoade. Totuşi, chiar dacă a apărut doar un prim articol din serie, mă simt obligat să menţionez faptul că jurnalul reprezintă o umanizare a stilului realist pe care îl utilizez zilnic în redactarea tuturor celorlalte posturi.

Cam aşa se întâmplă atunci când stau câte zece ore pe zi într-un mediu în care se studiază doar materii de real, adicătelea informatică, matematică, fizică, chimie, cu toate că mă pot declara un fan înrăit al literaturii, limbii române şi obiectelor ce ţin de domeniul uman (de aici poate şi motivul pentru care încerc în cadrul fiecărui articol să scriu cât mai corect gramatical şi cât mai uşor cu putinţă de citit.

Din jurnal:

a) reţeaua we heart it …

Miercuri mi-am făcut cont pe We Heart It. Ideea de bază a reţelei este simplă; dacă găseşti oriunde pe internet o imagine care te inspiră, îi dai I heart şi o distribui pe site. În trei zile de activitate, am distribuit 120 de imagini (unele găsite pe google, altele fotografii mai vechi făcute de mine), am dat follow la 9 persoane şi am reuşit să fiu urmărit de 17 utilizatori.

we heart it

Din activitatea de până acum, am ajuns la concluzia că imaginile cu maşini vechi pe plajă, eventual şi cu o placă de surf în peisaj prind foarte bine la public. Din cele 120 de imagini distribuite în total, cele 22 adăugate de mine au strâns 581 de inimi (hearts, după cum spune siteul), aspect care mă face să cred că se poate dezvolta şi o acţiune de promovare a blogului prin intermediul imaginilor.

Dacă dintr-un anume motiv doriţi să mă urmăriţi, pardauro este numele meu de utilizator.

b) instagram …

Cont de Instagram mi-am făcut astăzi doar pentru că am observat că nu am. Nu ştiu de ce, dar a existat o bună perioadă în care credeam că Instagram şi Pinterest sunt unul şi acelaşi lucru. În fine, mi-am dat seama astăzi de diferenţa majoră dintre cele două reţele.

Ştiu că este o aplicaţie pentru mobil, îmsă mi se pare puţin exagerat ca pe desktop să nu poţi face nimic înafară de a vizualiza imagini. Nici măcar followerii nu se pot vedea. În fine, dacă este să vorbesc despre aplicaţia de mobil, altfel stau lucrurile. M-am distrat pe bune în momentele în care am urcat cele şase fotografii în cont şi am reuşit să înţeleg şi motivul pentru care siteul de socializare a prins atât de bine la noi în ţară.

Până în momentul de faţă am urcat 6 imagini pe site, am dat follow la 47 de persoane (majoritatea bloggeri pe care îi citesc), am reuşit să fiu urmărit de 7 persoane şi să primesc 13 likeuri. Efectele puse la dispoziţie de site nu mi s-au părut deloc deranjante, unele dintre ele chiar au îmbunătăţit imaginea adăugată.

Dacă dintr-un anume motiv doriţi să mă urmăriţi şi pe instagram, pardauro este numele meu de utilizator.

c) seară faină …

Există 8 comentarii publicate la acest articol:

 1. Vladimir

  Pai nu-i mare branza cu versiunea pe computer. Daca vrei sa „te dai” cu contul de instagram pe laptop/desktop trebuie doar sa te loghezi pe statigr.am (http://statigr.am/viewer.php), de exemplu. Accesezi pagina si folosesti login-ul de instagram sau contul de FB. Te descurci tu ca esti destept. Acolo ai acces la tot ce-ti pofteste inima :). Evident exista si altele daca asta nu-ti place.

  1. Ciprian blogger

   M-am putut conecta cu contul de instagram. Super! Am toate setările acolo şi pot face o grămadă de lucruri. Merci mult de pont. Referitor la followeri, tu când răspunzi la cererea de prietenie pe care ţi-am trimis-o ieri? :D

  2. Vladimir

   Gata :D. Pardon! Daca nu tipa si fuge dupa mine nu prea accesez „manage account” :))

  3. Ciprian blogger

   Ar trebui să laşi şi tu contul pe liber, aşa ca mine! E mai uşor şi pentru tine, dar şi pentru cei ce vor să te urmărească! ;)

  4. Vladimir

   Neee, ca vin din nebunii aia care-mi comenteaza pe blog. Am trolli pluripotenti :P. Ai fi surprins sa vezi ce nivel de IQ au unele persoane posesoare de iPhone :P. In plus pe cine sa intereseze pozele mele (in afara de o mana de oameni pe care oricum i-as accepta + nebunii aia de trolli :P).

  5. Ciprian blogger

   E alegerea ta până la urmă! Sunt curios ce telefon ai acum; sau stai, cred ca ai 4S, nu?

  1. Ciprian blogger

   Eu am ratat articolul acela. Oricum felicitări sincere! Eu încă fac blogging de pe un iPhone 3GS…

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.