Inundaţii în Austria vs. inundaţii în România

scris de | joi, 6 iunie 2013, 23:08 | 6 comentarii

Nemţii deja îşi curăţă  străzile după deversarea Dunării, austriecii şi-au făcut deja diguri, iar cehii închid şcolile şi primesc liber de la muncă pentru a stopa cât mai mult cu putinţă circulaţia în Praga. Slovacii din Bratislava construiesc diguri, iar ungurii din Budapesta închid circulaţia pe podurile de peste Dunăre şi consolidează malurile.

Specialiştii de la Pro Tv, pe de altă parte, au dat una groasă la ştirile din această seară: specialiştii spun că Dunărea nu va produce pagube mari în România. Uită, însă, că noi ne pregătim cu saci de nisip pentru apa din imaginile de mai jos. Parcă văd că iar ne recuperăm Galaţiul din apele Ucrainei.

Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, dă şi ea o replică stupidă: Nu există nici un pericol de inundaţii pe Dunăre. Nu vom da nici cod galben, nici cod portocaliu, pentru că nu se impune. Debitele sunt în limitele debitelor multianuale. Uită, însă, că apa ce a năvălit peste Germania, Austria, Cehia şi cea ce va ajunge în Ungaria şi Serbia, va opri în cele din urmă la noi.

Austria

Austria

Austria

Germania

 

 

 

Imagini: Zoso, Boston.com

Există 6 comentarii publicate la acest articol:

    1. Ciprian blogger

      Crezi că alea mai ajung la noi? Din Austria până în România e cale lungă, iar ţările dintre au habar de ce înseamnă reciclarea de peturi şi alte lucruri.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!