Impresii de călătorie – Gura Humorului

scris de | sâmbătă, 2 februarie 2013, 17:06 | Tu ce părere ai? Hai să discutăm!

Vreau să menţionez încă de la început că nu pricep un lucru vis-a-vis de oraşul acesta. Dacă gara aia pe care o au ei se numeşte Gura Humorului Oraş, de ce Sfântă Nivea nu-i în oraş, ci-i aruncată la vreo 600 de metri de primărie şi de centrul comercial?

Înafară de singurul inconvenient anterior menţionat, care îşi face apariţia doar dacă alegi să călătoreşti cu trenul, oraşul e destul de frumos; aşa, pe gustul blogosferei. N-am vizitat eu mare lucru, căci nu ăsta îmi era scopul şederii mele prin împrejurimi, însă tot am dat o raită rapidă în lungul şi-n latul oraşului. Din toate cele ce le-am văzut, cu menţiunea c-am un ochi de vultur când vine vorba de arhitectură, se pot menţiona bisericile şi străduţele înghesuite, pline de istorie. Care arată fermecător, vă zic!

Am reuşit să admir pe furiş şi câteva elemente arhiecturale pe care nu am mai avut plăcerea a le vedea nici măcar prin Vatra Dornei. Cu tristeţe în suflet, am observat, de asemenea, şi obiceiul prost al oamenilor de a arunca în necunoaştere, adică sub bucăţile hidoase de polistiren, faţade superbe, forme care-ţi smulg un zâmbet, bucăţi de cărămidă bătute de timp. Asta-i cea mai simplă mânuire de a arunca frânturi din trecut la gunoi, imediat după demolare.

Îmi pare rău totuşi rău că n-am avut timp să ajung în apropiere de pârtia oraşului, să înţeleagă şi spiritul meu de blogger ce înseamnă o pârtie care fură din turiştii Dornei. Dar nu-i bai, am zâmbit îndelung după ce-am dat peste broscuţa asta frumoasă care, trebuie s-o spunem, arată mai bine chiar şi decât twittmobilul lui Vlad.

broscuta

PS: Sunt curios cum de Humorul poate avea străzi şi trotuare fără zăpadă, iar Dorna mea nu…

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!