Greşeala unui ospătar

scris de | miercuri, 7 august 2013, 15:54 | 5 comentarii

Dacă tot am încercat astăzi varianta fără alcool a Ciuc Radler, mi-am amintit de o întâmplare păţită anul trecut în Polonia, pe care am uitat să o spun şi aici. Alături de un grup de prieteni, am mers la o terasă să bem ceva răcoritor. Nu mai ţin minte care a fost motivul pentru care nu a comandat nimeni bere, însă e cert că toţi au mers pe limonadă şi sucuri.

Vine ospătarul, ne cere comanda într-o engleză perfectă, iar când vine rândul meu, zic că vreau un Pepsi. Îmi răspunde că nu mai este şi mă roagă să aleg altceva din meniu, după care trece la următorul cât aleg eu iar. În caz că nu a remarcat nimeni, ospătarul nu m-a întrebat dacă doresc Cola în loc de Pepsi, lucru care se întâmplă zilnic la terasele din Românica.

Săptămâna trecută, am ieşit la o terasă şi am comandat un Pepsi cu gheaţă. Domnişoara care servea mi-a spus că nu au Pepsi, însă poate foarte bine să îmi aducă o Cola, dacă doresc. Fraza asta am auzit-o de fiecare dată când cineva a comandat Pepsi sau Cola, iar unul dintre ele nu era pe rafturile frigiderelor.

Ospătarii noştri încă nu şi-au dat seama că fiecare produs este diferit de toate celelalte, chiar dacă are aceeaşi culoare, acelaşi public ţintă şi aproximativ acelaşi gust; dar insistă că e mai uşor să aducă băuturile direct în mână decât să le pună pe-o tavă.

Cola nu e acelaşi lucru cu Pepsi, la fel cum Galaxy S4 nu e acelaşi lucru cu iPhone 5, chiar dacă ambele au ecrane mari, preţuri ridicate şi conexiune la internet. Suntem tari, avem terasa plină, iar oamenii comandă de rup şi sunt mulţumiţi, dar dacă ne uităm cum suntem serviţi, se vede imediat că detaliile nu contează.

Există 5 comentarii publicate la acest articol:

  1. Corina

    Fara suparare (si poti sa-mi moderezi sau sa-mi stergi mesajul daca te-ai suparat), doar chelnerii servesc, adica aduc mancarea sau bautura la masa clientului. Clientul mananca si bea. Nu te feri de verbele astea. Am fost sa mancam o pizza sau am vrut sa bem ceva – bere, suc, apa, samahoanca – nu-i un nimic rusinos in asta. Vrei sa fii elaborat – si-mi plac articolele tale ingrijite – dar uneori devii pretios. Alteori prea serios; poti aborda teme sobre si pe un ton mai relaxat si, de ce nu, un pic glumet. Chiar ironic.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!