Google își abandonează serviciul de RSS – Feedburner

scris de | joi, 4 octombrie 2012, 23:27 | 12 comentarii

Pentru cei care nu ştiaţi, serviciul de RSS pus la dispoziţie de Feedburner a fost cumpărat, în totalitate, de către Google în anul 2007, suma plătită pentru acesta trecând uşor de 100 de milioane de dolari. Din acel moment, cu toate că şi înainte de vânzare Feedburner avea sute de mii de conturi deschise, lucrurile s-au cam schimbat. În… bine.

Inginerii de la Google au îmbunătăţit sistemul, i-au schimbat aspectul, au lucrat la pluginurile de securitate şi l-au relansat. Utilizatorii au început să apară cu milioanele, iar serviciul câştiga teren important în cursa pentru supremaţie. Ba mai mult, văzând că lucrurile merg grozav, Google a hotărât să implementeze serviciul şi platformei de blogging Blogspot, urmând ca acesta să se răspândească atât de mult încât majoritatea site-urilor să ajungă să-l folosească. Toate astea până acum.

Încă nu există nici o confirmare oficială însă, dacă ar fi să ne luăm după zvonul publicat de site-ul nevillehobson.com, Feedburner se va închide undeva în jurul zilei de 20 octombrie din motive, cel puţin, absurde. Aveţi detalii în link.

În altă ordine de idei, am dorit să vă spun toate acestea deoarece utilizez serviciul Feedburner pentru blog încă de când am început să scriu în 2.0, timp în care am reuşit să adun ceva abonaţi. Iar pentru că nu doresc să vă pierd, vă sugerez să vă abonaţi, de acum înainte, la noul feed al blogului: pardau.ro/feed.

De asemenea, dacă şi voi, dragi colegi de blogosferă, doriţi să vă puteţi admira în continuare abonaţii, vă sugerez să vă închideţi Feedburner-ul şi să oferiţi cititorilor varianta de care aminteam adineauri. Exemplu: www.nume-blog.ro/feed.

Există 12 comentarii publicate la acest articol:

 1. ex-silentio

  Google a anunțat închiderea serviciului iGoogle pentru octombrie 2013 parcă. La fel și bloglog (de la yahoo) pe vremea lui, au anunțat cu un an și ceva înainte. Nu cred că, dacă ar vrea să-l închidă, ar face-o așa repede.

 2. Vladimir

  Stai linistit ca nu-l inchid. Ei se refera la API. Inchiderea unei API nu echivaleaza cu inchiderea serviciului. Vestea a fost preluata prost de non-developeri si a creat confuzie.

 3. meinmindz

  E doar o stire care doreste sa produca panica printre cei care folosesc serviciul Feedburner. Google inca castiga bani frumosi din Feedburner, probabil, si nu se risca sa il inchida.
  Personal, cred ca acest lucru nu se va intampla.

  1. Ciprian blogger

   Nu pot sa nu te aprob. Insa chiar daca ar castiga foarte bine, si ar avea motive sa-l inchida, ar face-o fara sa stea prea mult pe ganduri. Clar.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.