Goana după normalitate

scris de | marți, 27 august 2013, 21:29 | 3 comentarii

Toată goana asta după normalitate ne omoară ţara. Guvernul ştie, cei ce semnează contractele ştiu, cetăţenii ştiu, dar lucrurile sunt lăsate să meargă în aceeaşi direcţie! Cazul torpilelor pentru submarinul nefuncţional este un exemplu. Montarea pasarelelor peste DN1 este un altul. Iar acum avem cazul taxiurilor de la Gara de Nord.

Sau tunul cu taximetre. Ideea pe care a avut-o CFR nu a fost deloc una rea, însă aplicarea lasă loc şi de mai bine. Să închiriezi unei singure companii cu 5 lei pe metrul pătrat pe lună tot spaţiul Gării de Nord destinat taximetrelor e un şut în fund dat unui profit de care CFR avea mai multă nevoie ca niciodată. Şi-acum să nu credeţi că vorbim doar de o bucată banală de asfalt, ci de un mic Dubai al locurilor din capitală destinate taxiurilor.

Meridian va scoate bani peste bani, clienţii vor avea puţină normalitate la ieşire din gară, iar CFR se va alege doar cu 1500 lei lunar. Cam cât profit aş face eu dacă mi-aş deschide o gheretă cu covrigi pe Dinicu Golescu. Ne-am dorit normalitate, am făcut un plan acceptabil şi cam atât! Cam cum s-a întâmplat şi cu transmiterea online a tabelei mersului trenurilor; au montat un webcam în faţa tablelor din gară!

După cum ne-am obişnuit deja, goana după normalitate, de cele mai multe ori, dă greş!

milf hunters (razvan baciu)

foto Răzvan Baciu

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

  1. Stefan

    Depinde și ce înțelegem prin normalitate. Dacă prin normalitate înțelegem o aliniere la standardele vestice, atunci nu văd nimic rău în asta. În schimb, dacă prin normalitate înțelegem contracte cu dedicație atunci chiar avem o mare problemă, iar din păcate toate proiectele pe care tu le-ai enumerat, absolut toate se încadrează la ”tonomatul de contractelor”.

    1. Ciprian blogger

      Asta nu e libertate, asta-i prostie! Dar nu-i bai; CFR a rezolvat problema taximetrelor, a inaugurat un nou restaurant în incinta gării, unul din reţeaua Subway, iar totul e bine!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.