Genocidul Vatra Dornei #5 – despre câinii comunitari împuşcaţi în oraş

scris de | marți, 3 decembrie 2013, 21:08 | 3 comentarii

Simt că trebuie să scriu ceva! Deja au apărut prea multe reacţii vis-a-vis de câinii comunitari împuşcaţi pe străzile Dornei, dar nici măcar o părere serioasă. Nici presa care a scris despre asta nu s-a sinchisit să vină cu articole relevante; acum presă venind vorba. Că Libertatea, Meme punct ro şi celelalte „siteuri de ştiri” nu le prea văd ca făcând parte din mass-media relevantă a ţării.

Dar înainte de toate, patru imagini:

1

2

3

4

Perfectamente! Că împuşcăturile au avut loc în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, dintr-o maşină, în faţa Vilei Frantz Joseph, în curtea complexului comercial Total, pe str. Unirii, în faţa hotelului Carol, hotelului Bucovina sau în apropiere de piaţă nu prea contează. Interesante sunt, însă, alte lucruri. Le dau cu liniuţe în cele ce urmează:

  • Cei care au tras sunt cei care au avut curaj să ia atitudine. Problema câinilor comunitari e veche în oraş, iar simpla lor sterilizare nu a reprezentat o soluţie care să dea şi roade.
  • Un prieten vine cu o teorie fină: atât timp cât primăria nu are un adăpost unde să poată fi ţinuţi câinii comunitari, ne putem gândi şi la ideea că cineva de sus a aranjat în aşa fel lucrurile, încât problema să fie rezolvată cu arma. Orice e posibil.
  • Din mărturiile citite, unele împuşcături au avut loc în jurul orelor 22. Dacă ziua, în amiaza mare, vedem jandarmi peste jandarmi plimbându-se pe străzi, la acea oră e imposibil să nu fi existat măcar o patrulă în activitate. Sau au plecat şi ai noştri la Pungeşti, să comită abuzurile de care în Dorna nu aveau parte?
  • Au trecut totuşi 5 zile de când au apărut câinii morţi pe străzi. Cu toate astea, primarul şi vicele păreau chiar relaxaţi la defilarea de 1 decembrie. Până la urmă, ei nu sunt în stare să rezolve cu degradarea turnului primăriei, din care mai cade câte-o cărămidă din an în Paşte; ce să mai spunem de identificarea unor atacatori în miez de noapte.
  • Există aici un filmuleţ cu un presupus angajat al primăriei, sosit să adune cadavrele câinilor. Din proprie iniţiativă! Ştiu locuri în parc sau în apropierea lui de unde nu s-a ridicat gunoiul de cel puţin o lună; interesant că au venit să ia câinii în dimineaţa de după împuşcături.
  • Ce avem aici este cazul recent. Înainte a mai fost povestea cu otrăvirea câinilor, dar şi cu agresiunea fizică. În ambele situaţii nu s-au găsit vinovaţi. Nu ar trebui să ne aşteptăm la altceva acum.

Sunt dezamăgit că primarul n-a luat atitudine şi nu a venit cu un răspuns oficial vis-a-vis de situaţie. Bine că atunci când vine vorba de centrala pe rumeguş de la marginea oraşului este dispus să povestească ore, dar când se trage cu arma în spaţiu public şi se comit crime nu schiţează nici un gest.

Complexul Total are camere de supraveghere peste tot. Nu văd unde e greul când vine vorba de verificarea înregistrărilor. Modelul maşinii din care s-a tras, culoarea, numărul de persoane aflate înăuntru, numărul de înmatriculare, chipul celui care a tras, tipul armei; toate sunt informaţii care se pot afla. La fel de uşor se poate afla identitatea tipului din clipul de mai sus şi luat la întrebări.

Avem poliţie, avem jandarmerie, avem primărie care se vrea a fi mai bună decât cea anterioară. Nu suntem în stare să punem serios osul la treabă? În rest, numai de bine! Lăsăm adăpostul de la marginea oraşului în negura uitării şi trecem cu vederea că putem ajuta câtuşi de puţin, cu gândul că se ocupă alţii. Tot respectul pentru cei care încearcă să facă ceva într-un oraş dominat de cretini şi toată ura pentru restul.

Nu sunt motive să vedem un viitor mai bun! Verificaţi ofertele de locuri de muncă în afară!

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!