Frumuseţea unui concert

scris de | luni, 21 octombrie 2013, 14:18 | 1 comentariu

Încep să devin nerăbdător când mă gândesc că mai sunt doar 5 zile până când Make va urca pe frumoasa şi simbolica scenă a Cooperativei de Piţa pe vatră a lui Sorin Poclitaru; acolo, fix în faţa bibliotecii. O să cânte de două ori la Gura Humorului, în două zile diferite. Prima dată acasă la Sorin, iar mai apoi pe scena festivalului despre care v-am tot vorbit în ultimele articole ale blogului. Vor fi două zile frumoase, cu două concerte superbe.

Pentru cei care nu l-au mai văzut pe Make cântând, vă dau eu câteva motive pentru care trebuie neapărat să îl vedeţi pe 25 şi 26 octombrie la Humor. Concertul de la Cooperativă va fi ceva special, tocmai pentru ca se va desfăşura cu uşile închise. Numărul nu foarte mare de spectatori nu va fi un lucru negativ, ci ne va face să ne simţim ca între prieteni; ca şi cum fiecare s-ar cunoaşte cu fiecare. Iar poezia lui Sorin, strecurată şi recitată printre melodiile lui Make te va face să zâmbeşti şi să stai lipit de scaun, ascultând.

Eu asta am simţit atunci când i-am ascultat pe Make şi pe Sorin pentru prima dată. Starea aceea de bine pe care ţi-o creează versurile simple şi pline de farmec, e pur şi simplu perfectă. Pentru că Make nu are nevoie de zeci de instrumente muzicale, el are nevoie doar de chitara lui, la fel cum Sorin nu are nevoie de versurile lui Eminescu, ci doar de versurile sale, la fel de simple şi de pline de farmec ca şi melodiile pe care probabil că Make le pregăteşte chiar în timp ce eu scriu acest articol.

Frumuseţea unui concert nu vine odată cu extraordinarul, cu zecile de zile de organizare, cu un subwoofer puternic şi cu apariţiile şoc, ci cu simplitatea lui. E nevoie doar de o chitară, un amplificator, o carte de poezii, două persoane minunate şi un public care ştie să aprecieze frumuseţea unui cântec venit din inimă. Iar partea cea mai bună a unui concert ţinut pe scena lui Sorin este că poţi savura o pizza delicioasă în timp ce asculţi muzica şi versurile minunate ale unor persoane deosebite.

Există 1 comentariu publicat la acest articol:

  1. Pingback: Plăcerea de a asculta doi oameni minunaţi (un fel de live blogging amărât)

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!