Filme străine în care apar maşini româneşti (3)

scris de | sâmbătă, 9 martie 2013, 13:17 | 5 comentarii

Articole anterioare:
1. episodul 1 – filmul Argo, regizat de Ben Affleck, 2012, USA
2. episodul 2 – filmul Borat, regizat de Larry Charles, 2006, USA

* * *

The Bourne Ultimatum (2007), în regia lui Paul Greengrass:

Aruncând o privire peste locaţiile în care a fost filmat The Bourne Ultimatum, pe lângă Germania, Marea Britanie, Spania şi Italia, pe listă este prezent şi Marocul. Locaţie cunoscută românilor imediat după ce compania Renault a anunţat că Dacia Lodgy va fi fabricată în acea ţară. De asemenea, Marocul este şi una dintre principalele ţări în care modelul Renault 12 a fost exportat de către uzina din Valladolid, Spania.

3 4 5

 

 

 

 

Este foarte probabil ca vehiculul prezent în aceste prime screenshoturi, să fie fabricat la uzina anterior amintită. Cu toate că acest aspect (facelift) datează din anul 1975, maşina pe care o avem în faţă a fost construită în anul 1976, conform utilizatorului olandez DynaMike, de pe comunitatea IMCDb (internet movie cars database).

7 6

 

 

 

 

În prima imagine din al doilea şir, vedem o Dacia Logan, construită în Maroc, în anul 2005. Acesta este singurul cadru în care am reuşit să prind maşina complet. În cea de-a doua imagine, în partea stângă, în spatele Citroen-ului C15, vedem un alt Renault 12, din aceeaşi perioadă ca şi primul.

* * *

Filme străine în care apar maşini româneşti reprezintă un proiect ce îşi propune să prezinte vehiculele româneşti prezente în filmele create de regizori străini şi nu numai. Dacă ştii un film care se încadrează în această serie de articole, nu ezita să laşi un comentariu, să îmi dai un email la ciprian@pardau.ro sau să mă cauţi pe facebook. De asemenea, dacă apreciezi munca depusă la realizarea acestor articole, spune şi altora sau distribuie pe facebook şi twitter.

Există 5 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian blogger

   Raul, Adelina, pot spune că am rămas surprins de câtă dorinţă de cunoaştere a maşinilor româneşti există în comunităţile străine de pasionaţi auto. Doar pe imcdb.org am întâlnit în nici o săptămână persoane care mi-au dat informaţii despre Dacia noastră, pe care nici pe internet nu le-am găsit.

   Cerinţă există, trebuie doar persoana care să le ofere ceea ce caută.

  1. Ciprian blogger

   Momentan mă ocup de un articol cu maşinile româneşti din filmul Diplomatic Siege, filmat în capitală. Trec apoi şi la cel recomandat de tine. Mulţumiri.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.