Filme străine în care apar maşini româneşti (1)

scris de | duminică, 3 martie 2013, 17:10 | 5 comentarii

Apariţia acestei noi serii de articole, care, fie vorba între noi, sper să numere în viitor cât mai multe prezentări şi screenshoturi din filmele străine, se datorează în special lui Ben Affleck, actorul care-l joacă în filmul Argo (2012) pe Tony Mendez, din simplul motiv că, atunci când dorea să cumpere o maşină din Iran, a aruncat o privire şi asupra unui Renault 12 (cunoscut în Asia ca şi Renault Toros), moment-scânteie ce a dus la apariţia unei idei grozave în ceea ce priveşte acest blog.

Pe scurt, iată despre ce este vorba. Doresc ca de fiecare dată când zăresc o maşină românească în filmele străine, să fac screenshoturi cu scena în care apare, pentru ca mai apoi să scriu despre aceasta. M-ar bucura enorm de mult dacă aş primi şi sprijinul unora dintre voi, fie cinefili, fie iubitori de vehicule, chiar şi constând doar într-o listă de filme în care îşi mai face apariţia câte-o bătrână de-a noastră. Vom vedea ce va ieşi.

Argo (2012), în regia lui Ben Affleck:

Începem cu un Renault 12 sau Renault Toros (aşa cum este cunoscut modelul în Turcia, dar şi în alte ţări asiatice în care a fost vândut). Având în vedere că scena a fost filmată undeva în Iran, este foarte probabil ca maşina să fi fost fabricată în Turcia, între anii 1971 şi 2000.

1 2 3

Continuăm cu un alt Renault 12, filmat de această dată în bazarul din Teheran. Regret faptul că nu am reuşit să realizez screenshoturi din mai multe poziţii, însă momentul în care maşina este observabilă a fost al naibii de scurt. De aici şi motivul pentru care până şi această imagine a ieşit puţin mişcată.

4 5

 

 

 

 

În ultima imagine, vedem în planul îndepărtat, puţin spre dreapta, un Renault 12 în patru faruri, de culoare verde. Cu aproximativ două secunde mai devreme, înaintea maşinii aflate în flăcări, mai era parcat încă un Renault 12, însă din care se vedea doar o mică parte din caroseria inferioară.

Editare ulterioară: unul dintre utilizatorii siteului IMCDb a mai descoperit un Renault 12, alături de un Peugeot 504 din 1980. Vehiculul se poate observa în partea stângă a imaginii următoare!

5

 

 

 

 

Dacă ştii şi alte filme străine în care apar vehicule româneşti, nu ezita să îmi spui despre ele într-un comentariu.

Există 5 comentarii publicate la acest articol:

  1. Pingback: Filme străine în care apar maşini româneşti (2)

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!