Filme de peste săptămână #8

scris de | sâmbătă, 31 august 2013, 17:46 | 2 comentarii

Killing Season (2013)
Scriitorul scenariului, Evan Daugherty, a reuşit un scenariu bun şi a mers pe o idee originală. Robert de Niro mi se pare prea bătrân pentru rolul primit, iar finalul cam tras de păr.

Despre oameni si melci (2012)
Nu am înţeles ce caută Puya în film, cântând Drumurile noastre toate şi de ce a ignorat regizorul eliminarea uşilor termonan din scene; vorbim de o poveste petrecută în comunism, nu anul trecut. Andi Vasluianu şi Dorel Vişan au făcut 2 roluri bune, dar Monica Bârlădeanu putea mai mult. Per total, Tudor Giurgiu s-a descurcat bine şi a reuşit un film mai bun decât Legături bolnăvicioase (2006).

Superman, Spiderman or Batman (2011)
Probabil cel mai bun şi mai emoţionant scurt-metraj românesc făcut în ultimii ani. Ca termen de comparaţie nu găsesc decât Lampa cu căciulă (2007), regizat de Radu Jude şi cu un rol superb jucat de către Gabriel Spahiu! Dacă Claudiu & the Fish (2013) o să îi iasă la fel de bine lui Tudor Giurgiu ca şi Superman, Spiderman or Batman, presimt un viitor bunicel pentru regizor.

Duplex (2003)
Comedie mediocră, cu Ben Stiller şi Drew Barrymore în rolurile principale. Niciunul dintre ei nu s-au ales cu roluri memorabile după film, dar au destul încât să merite văzut într-o seară de vineri.

"Filme de peste săptămână" reprezintă o listă a filmelor văzute în ultima săptămână.
Rubrică sponsorizată de Interacţionez.ro.

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

  1. Intuneric

    Killing Season e un rateu din toate punctele de vedere: un scenariu fara scop, doi actori de calibru (John Travolta, fost membru al unui pluton al mortii, mai degraba caricatural decat infricosator; Robert de Niro, un fost ofiter de armata despre care nu stii daca este satul de viata in general, ori de propria-i viata) si un deznodamant la fel de satisfacator precum o felatie fara finalizare.

    1. Ciprian blogger

      Scenariul mi-a plăcut pe alocuri; e cumva diferit de celelalte filme de genul văzute! La partea cu deznodământul sunt perfect de acord, mă aşteptam să moară unul dintre ei, nu să se mulţumească cu mărturisirea celui care aproape că-l omorâse în război, iar apoi să se despartă prieteni, păstrând amintirea că într-o zi era să rămână doar unul dintre ei în viaţă!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!