Filme de peste săptămână #11

scris de | duminică, 12 ianuarie 2014, 14:04 | 2 comentarii

Filme văzute în ultima jumătate de lună.

Airplane! (1980) – nota 6
Comedie făcută în anii ’80, cu Robert Hays în rolul principal. Acel Robert Hays care joacă şi-n prostia de Paranormal Movie, făcut în 2013. Scenariu bunicel, dar care m-a făcut să adorm după primele 30 minute.

Monsters, Inc. (2001) – nota 9
Animaţie superbă, cu un scenariu nou faţă de tot ceea ce se făcea la începutul mileniului şi cu vocea plăcută a lui Mary Gibbs. Nu sunt multe scene în care filmul te face să râzi, însă reuşeşte să te binedispună şi să lase un „gust” plăcut.

Monsters University (2013) – nota 8
Iniţial crezusem că este continuarea de la Monsters, Inc, dar m-am înşelat. Dacă o să le vedeţi, începeţi mai întâi cu acesta şi-apoi cu precedentul. Scenariu aproape la fel de bun ca celălalt, cu un Mike Wazowski mai tânăr şi mai plin de viaţă şi cu un nivel al dramei ceva mai scăzut.

The Hurt Locker (2008) – nota 10
Poate cel mai bun film despre războiul din Iraq, din câte am avut ocazia să văd. Despre divizia celor care dezarmează bombe în plin război şi despre apărarea celui de lângă tine. Cu un Anthony Mackie într-o formă excelentă şi cu un Jeremy Renner mult prea plin de el. Mai mult de-atât, e regizat de-o femeie.

A Beautiful Mind (2001) – nota 9
Pur şi simplu superb. Ron Howard ştie să facă filme bune, iar Russell Crowe nu putea juca mai bine de atât. Merită.

Role Models (2008)  – nota 6
Comedie destul de bună cu Paul Rudd şi Seann William Scott, vechiul Stifler din Plăcintele Americane, în rolurile principale. Ar merge difuzat pe ProTV. Vreo 20 de ani consecutiv.

The Kings of Summer (2013) – nota 7
Comedie cu destul de multă dramă, despre ce înseamnă cu adevărat să devii bărbat şi să supravieţuieşti, din punctul de vedere a trei tineri. Cu un Moises Arias în formă excelentă.

Before Midnight (2013) – nota 9
Printre cele mai frumoase poveşti de dragoste văzute vreodată de mine. Filmat în Grecia, regizat de acelaşi tip care a făcut Before Sunrise şi Before Sunset. Scenele lungi dau o notă aparte întregului film, iar starea de bine pe care ţi-o transmite îl face să-şi merite locul 241 în Top 250 IMDb.

Before Sunrise (1995) – nota 9
La fel de bun ca şi Before Midnight, cu doi actori principali mult mai tineri şi mai spontani. Scenariu foarte bun, regizor excelent. Păcat că nu şi-a găsit locul în celebrul top IMDb…

Grave Encounters (2011) – nota 5
Horror bun, dar cu acelaşi scenariu de care m-am împiedicat de prea multe ori: realizatori ai unei emisiuni necunoscute, în căutare de fenomene paranormale. Sper doar ca partea a doua să mă sperie măcar la fel de bine.

Couples Retreat (2009) – nota 6
Comedie bună cu un Vince Vaughn amuzant şi-un Faizon Love bunicel. Perfect pentru o seară în care nu vrei să vezi altceva decât un film uşor şi apoi să adormi liniştit.

Lone Survivor (2013) – nota 8
Film de război bun, cu scenariul inspirat dintr-o poveste adevărată şi un regizor mai bun decât mă aşteptam. În unele momente, filmarea mişcată chiar îţi oferă senzaţia ca-i fi acolo. Sunt curios cum arată în 3D…

Disconnect (2012) – nota 7
Trei poveşti diferite despre cum internetul, dependenţa de tehnologie şi nevoia de validare te pot distruge. Film uşor, nu cu foarte multă dramă şi cu un rezultat final sub aşteptările mele.

The To Do List (2013) – nota 5/6
Comedie uşoară, cu multe scene sexuale.

Clear History (2013) – nota 7
Comedie bună, cu Larry David, cunoscut pentru rolul din Seinfeld, în centrul atenţiei. Scenariul e bun, cu toate că maşinuţa aceea electrică nu ar deveni populară nici dacă s-ar da gratis.

A Haunted House (2013) – nota 4
Comedie bună, parodie după filmele horror The Devil Inside şi The Exorcist, din câte am reuşit să-mi aduc aminte, cu Marlon Wayans din seria Scary Movie într-unul din cele două roluri principale. În sine, filmul e o cretinitate, însă te face să râzi.

The Change-Up (2011) – nota 6
Comedie bunicică, cu doi actori principali buni şi cu un scenariu acceptabil. Perfect pentru relaxare.

Family Weekend (2013) – nota 5
Mai mult o dramă decât o comedie. De văzut doar atunci când nu găseşti nimic mai bun.

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!