Filme de peste săptămână #10

scris de | sâmbătă, 28 decembrie 2013, 13:00 | 5 comentarii

Filme văzute în luna în care n-am scris pe blog.

The Magic of Belle Isle (2012)
Scenariu slab, cu un rol dezamăgitor pentru Morgan Freeman. Un 6,9 pe IMDb spune totul. Freeman a îmbătrânit, starea de sănătate îi afectează jocul scenic, însă se încăpăţânează să mai apară în alte opt filme doar în 2014.

The Internship (2013)
Comedie bunicică, cu Vince Vaughn şi Owen Wilson în rolurile unor stagiari la Google. Bun de văzut după o zi de muncă.

This Is The End (2013)
Evan Goldberg, regizorul, a mai făcut o comedie de mâna a doua cu aceeiaşi actori de mâna a doua. Scenariul este cu potenţial, totuşi. Dar jocul personajelor…

Happy Gilmore (1996)
Văzut pe ProTV. O mizerie nenorocită.

Vive la France (2013)
Printre cele mai mişto comedii făcute în 2013 şi văzute de mine. Cu actori necunoscuţi, dar scenariu ok.

The Box (2009)
Un SF cu scenariu interesant, dar jucat prost. Notă mică pe IMDb, notă mică şi de la mine, notă mică şi de la oricine altcineva îl va mai vedea.

Caravana Cinematografică (2009)
Film românesc văzut pe VOD. Mircea Diaconu şi Dorian Boguţă fac două roluri bune, iar scenariul nu este unul dezamăgitor, ca la majoritatea peliculelor româneşti. Păcat de final, însă.

Ursul (2011)
Film românesc văzut pe VOD. Dan Chişu regizează un film bun, cu un scenariu diferit. Faţă de alte pelicule de-ale noastre, Ursul este altceva. Şerban Pavlu face un rol chiar bun.

Minute Infinite (2011)
Scurtmetraj românesc văzut pe VOD. Nimic deosebit, scenariu prost.

Țipătul (2012)
Scurtmetraj românesc văzut pe VOD. Mizerie de doi bani.

Un alt Crăciun (2012)
Scurtmetraj românesc văzut pe VOD. Scenariu bunicel, cu o realitate românească des întâlnită. Păcat de jocul actorilor şi de regie.

Reflex (2011)
Scurtmetraj românesc văzut pe VOD. O mizerie cruntă.

De Azi Înainte (2012)
Scurtmetraj românesc văzut pe VOD. Printre puţinele scurtmetraje care chiar mi-au plăcut. Dorian Boguţă se pare că are talent şi ca regizor, nu doar ca actor.

How To Train Your Dragon (2010)
Printre cele mai mişto animaţii văzute vreodată. Sper ca partea a doua să fie la fel de bună.

Prisoners (2013)
Printre cele mai mişto filme făcute în 2013 şi văzute de mine. Regia lui Denis Villeneuve e superbă, interpretarea lui Hugh Jackman şi Jake Gyllenhaal perfecte. Îşi merită locul în Top 250 IMDb.

Gran Torino (2008)
Niciodată nu l-am văzut pe Clint Eastwood mai morocănos decât în rolul din Gran Torino. Regie şi scenariu foarte bune.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Mi-a întrecut aşteptările. Povestea e la fel de plăcută ca şi în Stăpânul Inelelor, rolurile sunt mişto, iar imaginea e chiar reuşită. Dacă partea a doua a reuşit să intre în Top 250 IMDb, trebuie să fie mai bună decât prima! Yeey!

The Polar Express (2004)
Văzut pe Cartoon Network. Animaţie numai bună pentru o dimineaţă de Crăciun.

Amintiri din Epoca de Aur (2011)
Văzut a doua oară din lipsă de internet. Mi s-a părut la fel de bun ca şi prima dată. Chiar dacă la un moment dat apare o sticlă de Cola în cadru.

Cealaltă Irina (2009)
Film românesc văzut pe VOD. Cretinitate inutilă cu Andi Vasluianu.

Captain Phillips (2013)
Printre cele mai bune filme făcute în 2013 şi văzute de mine. Tom Hanks face un rol superb, iar actorii care îi joacă pe somalezi sunt pur şi simplu geniali. Sper ca filmul să reuşească să intre în Top 250 IMDb.

Grown Ups 2 (2013)
Mai prost decât primul. Actori de mâna a doua. Scenariu cretin.

Four Lions (2010)
Comedie neagră în regia lui Christopher Morris. Ar fi putut fi ceva bun. Ar fi putut fi…

Up in the air (2009)
Dramă romantică cu George Clooney în rolul principal. Scenariu detaşat de restul filmelor americane, fără glorie Americii şi alte fineţuri de „cât de lungi în sculă suntem noi, americanii”. Jason Reitman e un regizor bun, dacă îl iertăm pentru „Juno”.

[REC] 2 (2009)
Cu mai puţină acţiune decât în prima parte, dar cu o continuare interesantă prin prisma religiei. Sper ca partea a treia să fie măcar la fel de bună şi să nu se strice ca părţile din seria Saw pe final.

"Filme de peste săptămână" reprezintă o listă a filmelor văzute în ultima săptămână.
Rubrică sponsorizată de Interacţionez.ro.

Există 5 comentarii publicate la acest articol:

 1. Intuneric

  The Internship: o elaborata reclama pentru Google.
  This is the End: cumplit.
  How to Train Your Dragon: excelent, dar – ca si Despicable Me 2 – ma tem ca urmarea va pica victima comercialului.
  Prisoners: un thriller care te acapareaza, dar cu scapari de scenariu inexplicabile.
  Gran Torino: Eastwood stie mult mai bine sa faca filme decat sa si joace in ele.
  The Hobbit: An Unexpected Journey: muzica si peisajele Noii Zeelande fac toti banii.
  The Polar Express: fain! Pacat ca, dup-atata timp, nu reusesc sa gasesc o versiune 3D functionala.
  Up in the Air: senzatia mea a fost ca, fara Clooney, de filmul asta se alegea praful.

 2. Ciprian blogger

  @Intuneric, mie mi-a plăcut rolul lui Eastwood în Gran Torino. Nici acum, după câteva zile de gândire, tot n-am reuşit să găsesc un alt actor care să fi interpretat mai bine; nici măcar Clooney, fără de care Up in the Air ar fi fost doar un rahat în care ar fi călcat mulţi pasionaţi de film. Legat de Prisoners, eu nu am înţeles finalul. De ce să laşi actorul principal fără scena de scăpare din situaţia critică?

  N-am auzit până acum de Aaron Guzikowski, scenaristul filmului, şi nici n-am văzut alte filme scrise de el, dar gândirea sa mă depăşeşte. N-am urmărit Despicable Me 2, dar sunt convins că nu e mai bun decât prima parte. La fel cum nici How to Train Your Dragon 2 nu are cum să fie mai bun decât primul. Chiar aseară m-am uitat la Monsters, Inc. şi Monsters University, iar cel din urmă n-a reuşit să-l depăşească pe celălalt la scenariu sau roluri.

  De obicei, în seriile de filme intră mulţi bani şi multă muncă, iar iluzia că o continuare rupe topurile şi miile de tocuri de bilete în cinematografe, distruge filmul.

  1. Intuneric

   Legat de Prisoners, finalul sa zicem ca merge (Loki aude fluierul si sigur – dat fiind istoricul sau de politist inteligent, capabil sa puna cap la cap bucatele de informatie – va descoperi sursa sunetului), dar:

   – Unde este labirintul (maze) in filmul asta? Motivul labirintului sare in ochi inca de pe afisul filmului, tipii aia doi cu sechele baiguie despre labirint, dar Loki intelege care-i treaba cu labirintul abia dupa ce, din pura intamplare, zaboveste mai mult asupra unei fotografii. Prea multa importanta acordata acestui motiv si prea putin impact are aparitia efectiva a lui in film. Daca actiunea ne-ar fi condus intr-un labirint propriu-zis, ori daca personajele principale s-ar fi chinuit de la bun inceput sa gaseasca un labirint, doar ca sa descopere in final simbolistica lui, filmul ar fi fost mult mai spectaculos.

   – De ce a trebuit torturat si aproape omorat tanarul acela? Intr-adevar, Keller este o combinatie extrem de sensibila intre un tata disperat si un individ pentru care scopul scuza mijloacele, dar impactul psihologic este mult prea brutal pentru rezultatul oferit, respectiv zero, caci tortura nu ofera nicio informatie relevanta, doar un indiciu care capata sens doar coroborat cu altele, descoperite in circumstante complet diferite.

   – De ce, impuscat in cap, Loki nu cere ajutoare, ci risca propria viata si pe cea a fetitei, in cursa nebuneasca spre spital? Vizual, scena mi-a placut foarte mult, dar este complet ilogica.

   Sunt niste semne de intrebare cam mari, care-i rapesc filmului laurii pe care i-ar fi meritat. Prisoners e un film perfect pentru un revelion intim, langa brad, cu o cana de vin fiert in mana, dar ramane numai cu 4 stele din cele 5 la care era indreptatit sa aspire.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.