Filme ce merită văzute #5

scris de | vineri, 22 martie 2013, 11:17 | 3 comentarii

Articole anterioare: episodul 1, episodul 2, episodul 3, episodul 4.

În lunile ce au trecut de la ultimul episod al seriei am reuşit să văd o mulţime de filme bune. Am avut noroc şi de câţiva prieteni ce au venit cu recomandările, fapt ce a reuşit să mă ferească de producţiile slabe, create de obicei doar pentru venituri şi difuzări pe micile ecrane.

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem ce recomandări vă aşteaptă! Având în vedere că afară ninge de rupe, iar weekendul stă să înceapă, s-ar putea ca lista următoare să vă ajute. Poate faceţi un maraton de filme duminică, poate petreceţi o seară de sâmbătă în familie sau alături de câţiva prieteni, cu floricele şi ceva bere bună.

1408 (2007):
Un film pe care nu am reuşit să îl înţeleg de la început. John Cusack face un joc de zile mari, 1408 devenind al patrulea film pentru care este cunoscut, imediat după Being John Malkovich, 2012 şi High Fidelity. Pe scurt, un scriitor şi observator al fenomenelor stranii, după ce a testat o mulţime de locuri despre care se spunea că ar fi bântuite, ajunge la hotelul Dolphin. Se spune că una dintre camerele hotelului ar fi nu bântuită, nu invadată de monştri îmbrăcaţi în pânze albe, ci malefică. Cu toate că se îndoieşte profund de aceste zvonuri, imediat după ce se cazează, are să afle că nu este un loc asemănător cu cele în care a mai dormit până atunci.

28 Days Later… (2002):
Trebuie să menţionez de la început că acesta nu este un must see, ci mai mult un horror lejer, plăcut ochiului. Cu toate astea, merită văzut într-una dintre serile în care nu aveţi alte titluri programate. Continuarea, realizată în anul 2007 şi lansată sub numele de 28 Weeks Later… nu este la fel de grozavă ca primul, însă merită văzută.

3 Idiots (2009):
Am urât dintotdeauna filmele făcute de indieni din simplul motiv că ei dansează oricând: la bucurie, la tristeţe, la crimă, la sărbătoare, la orice. Însă 3 Idiots parcă e altfel. S-au eliminat scenele cu dans şi s-a pus mai mult accent pe scenariu, ceea ce este bine! Chiar dacă la început l-am privit ca pe o comedie asemănătoare seriei American Pie, s-a dovedit că m-am înşelat. Merită văzut din simplul motiv că oferă oamenilor o lecţie de viaţă. Finalul schimbă întreaga părere conturată pe parcursul filmului.

8 Mile (2004):
Vorbim bineînţeles de biografia lui Eminem. Sau mai bine spus, de acea parte din viaţă în care încerca să se afirme, să arate tuturor că nu doar negrii pot face hip-hop, că viaţa poate fi mai bună de atât. Merită văzut de toţi cei ce îi ascultă muzica sau urmăresc fenomenul rap de pe întregul pământ.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012):
Chiar dacă filmul nu are nici un premiu revendicat şi se mândreşte (doar) cu nota 6.0 pe imdb, merită vizionat din postura unui horror lejer, parcă creat pentru o seară de duminică. Benjamin Walker îşi joacă practic cariera în această peliculă. Filmul are şi o variantă short, numită Abraham Lincoln: Vampire Hunter: The Great Calamity (2012) pe care, însă, n-am reuşit să o vizionez.

All the Invisible Children (2004):
Un documentar despre viaţa grea pe care o duc copiii din anumite anturaje: ţiganii, copiii abandonaţi sau cei din casele de corecţie. Regizorul Emir Kusturica, despre care am mai vorbit în seria recomandărilor de filme, realizează un scurt metraj de excepţie. De asemenea, nici celelalte şase scurt metraje reunite în film nu trebuie ratate.

Vă doresc o vizionare plăcută!

PS: După cum am mai spus, vă recomand să vizionaţi doar adevăratele creaţii cinematografice. Lăsaţi prostiile difuzate de antene şi protv de 49362 de ori pe an. Un film bun educă aproape la fel de mult precum o carte. Jocurile, violenţa şi băutura nu!

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.