Filme ce merită văzute #4

scris de | duminică, 23 decembrie 2012, 11:32 | 11 comentarii

Episoade anterioare: episodul 1, episodul 2, episodul 3.

Înainte de a începe şi de a vă oferi o nouă completare a listei filmelor ce merită vizionate, ţin să vă anunţ că am modificat numele seriei de articole. Am realizat, cu ajutorul câtorva pluginuri inteligente, că titlul Tinerii au nevoie de o cultură cinematografică nu are atât de mare succes în motoarele de căutare, aşa că l-am transformat în Filme ce merită văzute. Nu am făcut-o pentru trafic şi miile de unici ce-mi vin din căutări, ci pentru cei care chiar vor să vadă filme bune şi să îşi creeze o cultură cinematografică bogată.

** Pentru fiecare titlu, am adăugat link pentru vizionare şi link către imdb.

** Click pe nume pentru a vedea trailerul.

1. The Words (2012):
Despre un tânăr ce doreşte să devină un scriitor de succes. După câteva încercări eşuate şi cărţi nepublicate, cumpără dintr-un anticariat o servietă în care găseşte un manuscris din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pierdute de-un soldat. Acesta copiază manuscrisul, îl publică, devenind un roman de succes. După o vreme, se întâlneşte cu un bătrân care îi spune povestea vieţii sale, povestea celui care a scris şi pierdut romanul. Finalul face toţi banii.

Link de vizionare: aici
Link imdb: aici

2. 127 Hours (2010):
Povestea unui tânăr pasionat de natură şi călătorii, care pleacă în deşert pentru a se bucura de o expediţie pe bicicletă. La un moment dat, îşi abandonează mijlocul de transport, alegând să ia la pas terenul. Totul merge bine până când ajunge să cadă într-o prăpastie şi să-şi prindă mâna dreaptă între o stâncă şi un perete. După mai multe zile de singurătate, rămas fără apă şi mâncare, alege să îşi taie mâna cu un cuţit, pentru a supravieţui.

Link de vizionare: aici
Link imdb: aici

3. 50/50 (2011):
Povestea lui Adam. Un tânăr de 27 de ani, cu o soţie frumoasă, o familie iubitoare, un loc de muncă perfect şi un prieten de nădejde. Totul merge bine până când, în urma unui control de rutină, îi este descoperită o formă gravă de cancer. Adam, în loc să îşi plângă de milă şi să zacă la pat, alege să meargă la psiholog şi să se bazeze pe prietenul său. Felul în care face toate acestea da farmec celor 100 de minute de film.

Link de vizionare: aici
Link imdb: aici

4. California dreamin’ (2007):
O producţie românească, ce are loc în anul 1999, în timpul războiului din Iugoslavia. Prezintă povestea unui şef de gară român în mâinile căruia ajunge un tren cu echipament militar al NATO. Obişnuit cu furtul din garniturile ce se opresc în gara sa, el blochează cursa timp de câteva zile. În tot acest timp, soldaţii străini sunt primiţi cu aplauze şi spectacole în satul din apropiere.

Link de vizionare: aici
Link imdb: aici

5. The Wave (2008):
Povestea unui profesor care, în timpul propriului curs, creează o grupare numită „Valul”, cu scopul de a le demonstra studenţilor că poate exista ordine şi disciplină şi în cadrul liceului. În scurt timp, Valul ia amploare, devenind un grup extremist, cu salut propriu, cu membrii delicvenţi şi cu o listă de reguli inexistentă. Finalul îl găseşte pe profesor arestat şi pe doi dintre membrii grupării morţi.

Link de vizionare: nu este disponibil
Link imdb: aici

6. The Shawshank Redemption (1994):
Povestea unui bancher ajuns într-o închisoare americană de maximă securitate. Având un număr mare de ani de ispăşit, respectivul alege să se implice în diferite acţiuni, precum amenajarea unei biblioteci în interiorul puşcăriei şi predarea cititului şi a scrisului deţinuţilor. De asemenea, procesează toate acţiunile financiare ale directorului, scăpându-l de dovezi ce ar fi putut arăta metodele sale de spălare de bani. În acelaşi timp, bancherul plănuieşte o evadare, săpând un tunel între celula sa şi canalizare. Reuşind să revină la civilizaţie, trimite dovezile de fraudă ce-l privesc pe director, tuturor ziarelor şi publicaţiilor media din oraş, rezultând consecinţe grave pentru o mare parte din grupul de paznici şi pentru director. Finalul se termină într-un mod pozitiv, cel mai bun prieten al bancherului din închisoare ajungând alături de acesta pe o plajă îndepărtată.

Link de vizionare: aici
Link imdb: aici

Vizionare placută.

PS: După cum am mai spus de zeci de ori peste tot în online, vizionaţi adevăratele creaţii cinematografice. Lăsaţi prostiile difuzate de antene şi protv de 53682 de ori pe an. Un film bun educă aproape la fel de mult precum o carte. Jocurile şi băutura nu!

Există 11 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian blogger

   Sincer, nu ma asteptam ca un film facut in 2012 sa ajunga pe lista filmelor de vazut intr-o viata. Afisul nu imi inspira deloc intrecere, trailerul nici atat. Insa filmul e genial. E un fel de 3 in 1. Daca il vezi, ai sa intelegi :)

 1. javra

  Şi chiar crezi că lumea se va buluci să vadă ce le-ai recomandat tu? Tot la filme cu picioare-n gură şi gagici goale se vor uita.
  Am văzut toate filmele propuse în listă. Sunt bune, într-adevăr.
  Dacă tu chiar crezi că tinerii au nevoie de cultură cinematografică, i-ai ajuta, dacă ai ordona filmele propuse, după nişte criterii clare, dincolo de gustul propriu.
  Sărbători fericite!

 2. Marius

  Salut, eu sunt ceva mai pretentios la filme, imi place cele care sunt de fel amuzante, pentru toata familie si tot ce tine de aceste trasaturi, motiv pentru care ma bucur destul de mult sa vad tot felul de recomandari, insa m-as bucura sa vad si o imagine pentru fiecare film in parte(o poza face cat o mie de cuvinte,nu)?

 3. Intuneric

  Toate bune, dar nu strica surpriza dezvaluind finalul filmelor.

  In alta ordine de idei, „The Wave” („Die Welle” – titlul original, caci filmul este german) mi-a placut in mod deosebit. Dintre celelalte, singurul pe care nu l-am vazut inca este „The Words”.

  1. Ciprian blogger

   Am pus titlul in engleza sa fie mai accesibil tuturor. Die Welle l-am vazut in cinema, acum cinci zile. The Words merita, daca nu de placere, macar sa fie ca lectie de viata.

 4. Calin

  Cateva le vazusem. De The Words nu stiam. Am citit aici recomandarea, l-am scos si vazut. Frumos. Cred ca de fapt de astfel de recomandari e nevoie „pour les connaisseurs”. Imi cer scuze de la antecomentatori, insa „tot felul de filme” se pot gasi la o simpla cautare google.
  Hm, uite un film care nu a fost – din cate stiu eu – foarte promovat: The Tree of Life. Nota de pe imdb spune destule despre cum e apreciat de „marele public” (nicio impuscatura, Titanicul nici macar nu s-a zarit macar in vreun tablou de prin vreo casa, so…). Dar merita vazut cand vrei sa iti pui niste intrebari dupa aceea :) (Pentru scena cu facerea lumii + Lacrimosa recomand pe cat posibil imagine HD si sistem de sunet acatarii :) ).

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.