Filme bune pe final de an

scris de | luni, 21 octombrie 2013, 17:27 | Tu ce părere ai? Hai să discutăm!

Articol venit ca o completare a listei lui Radu.

Octombrie

Kill Your Darlings – 17 octombrie – Cu Daniel Radcliffe, actorul din seria Harry Potter, în rolul unui poet de elită. Despre viaţa de colegiu trăită în anii ’40 şi de relaţiile duse pe atunci.

Prisoners – 18 octombrie – După ce copilul îi este răpit de un tip cu o rulotă, iar poliţia nu îl poate găsi, tatăl renunţă la ajutorul poliţiştilor şi îşi face singur dreptate. Povestea pare bună, iar Hugh Jackman din Les Miserables are rolul principal.

We Are What We Are – 25 octombrie – Horror. Efectele speciale par bune, iar jocul celor două surori e perfect pentru un film de groază cu pretenţii. Orice ar fi, nu cred că trece de nota 7.

Escape Plan – 25 octombrie – Cu Sylvester Stallone, 50 Cent şi Arnold Schwarzenegger în rolurile mai interesante. Chiar dacă e de departe un film făcut pentru box-office, merită văzut pentru ideea de închisoare high-tech şi modul de evadare din ea. În altă ordine de idei, măcar acest rol al lui Schwarzenegger să fie unul jucat bine şi să merite pe viitor o trecere în revistă.

Noiembrie

Captain Phillips – 1 noiembrie – Am mai scris despre el. Un vapor de marfă este deturnat de către un grup de piraţi somalezi. În box-office-ul american stă pe poziţia a doua de două săptămâni, adunând mai mult de 50 milioane dolari din vânzarea de bilete. Tom Hanks joacă rolul căpitanului Phillips.

Dallas Buyers Davis – 1 noiembrie – Povestea unui electrician diagnosticat cu HIV; după ce consideră că nu mai are scăpare, devine traficant de droguri în Mexic şi face o grămadă de bani. Un fel de 50/50, dar cu mult mai multă acţiune. Matthew McConaughey din The Lincoln Lawyer are rolul principal.

Inside Llewyn Davis – 6 noiembrie – Despre viaţa de folkist în anii ’60.

Thor: The Dark World – 8 noiembrie – Din cele văzute în trailer, efectele speciale arată grozav, iar Chris Hemsworth pare că a intrat în rolul supereroului cu ciocan. Va fi un blockbuster de succes la americani.

Nebraska – 22 noiembrie – Pornit cu ideea de a fi un film artistic, Alexander Payne a făcut o treabă bună, din câte se vede în trailer. Călătoria unui bătrân păcălit de o afacere scam, pornit spre Nebraska pentru a ridica premiul de un milion de dolari. Ar fi grozav ca filmul să fie alb negru şi după lansarea oficială, nu doar în trailer.

Dom Hemingway – 15 noiembrie – După 12 ani petrecuţi în închisoare, Dom Hemingway se întoarce pe străzile Londrei pentru a-şi recupera datoriile şi a obţine ceea ce este a lui: reputaţia şi afacerile.

The Wolf Of Wall Street – 15 noiembrie – Cu Leonardo DiCaprio în rolul principal şi Jonah Hill din 21 Jump Street şi Superbad în rolul asistentului său. Despre viaţa unui broker de succes, despre afacerile sale şi despre problemele cu guvernul.

Decembrie

The Monuments Men – 18 decembrie – Povestea unui pluton de soldaţi americani ce vor salva cel de-Al Doilea Război Mondial. Matt Damon şi George Clooney au roluri bune. Efectele speciale sunt şi ele prezente şi chiar dacă pare a fi un film artistic, mai mult ca sigur că se va înrola în primele 5 locuri ale box-office-ului american.

Iar ca bonus, în ianuarie 2014 merită să vedeţi Lone Survivor, Her şi Frankestein, în februarie The Invisible Woman, iar în martie Hercules: The Legend Begins.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!