Fenomenul MasterChef şi reacţiile bucătarilor

scris de | luni, 8 aprilie 2013, 15:17 | 5 comentarii

Mă amuză majoritatea articolelor apărute în ultima vreme prin blogosferă şi reacţiile unora de pe reţelele sociale, cu privire la show-ul difuzat pe protv, MasterChef. Se pare că mulţi nu înţeleg de ce bucătarul acela gras aruncă farfurii când are chef şi de ce scuipă mai mereu mâncarea în coşul de gunoi când simte că nu mai poate înghiţi, de ce bucătarul acela creţ râde ca drogatul la fiecare gest sau vorbă a vreunui concurent, sau de ce bucătarul „scândură” (pentru că-i slab) stă atât de serios indiferent de ce se întâmplă în platou.

Nu este nici o dilemă, oameni buni! Grasul nu aruncă cu farfurii şi nu scuipă mâncarea la coş în mod normal, „scândură” nu e aşa de serios în viaţa de zi cu zi, iar ăla creţ nu râde de fiecare dată când i se pune o farfurie cu mâncare pe masă! Este vorba doar de spectacol. Şi de contractul pe care l-au semnat.

Aşa cum Cheloo era obligat prin contract şi prin proprie semnătură să nu divulge suma pe care a primit-o pentru a face parte din juriul X Factor, aşa şi ăştia trei crai de la răsărit din bucătărie sunt obligaţi prin contract şi prin condiţiile scrise cu font de 5 în josul contractului, să facă show, să arunce farfurii cu mâncare, să-i facă pe concurenţi să plângă, să fie duri şi să atragă spectatori.

Asta-i televiziunea! Iar cum probabil v-a obişnuit, ea prezintă totul în aşa fel încât lumea să se uite, nu să vadă adevărul gol goluţ. Credeţi că oamenii ar mai da pe protv în fiecare marţi de la ora 20:30, dacă ăştia ar vorbi şi s-ar comporta normal?

În nici un caz!

2

Există 5 comentarii publicate la acest articol:

  1. Alin

    Acesta ti se pare tie „spectacol” ?! E o jignire adusa acestei notiuni ! Este o emisiuni pentru romanii tipici : manelisti, burtosi si analfabeti !

    1. Gabi

      Da, desteptule, pentru romanii tipici, cum le zici tu, daca astia se uita si fac rating, atunci asta e spectacolul adresat lor, ce e atat de greu de inteles? Daca astea fac bani, astea se dau la televizor…simplu. Un spectacol de varietati adresat unui alt segment de oameni, nu prea mai exista, ca nu e cerut de publicul majoritar…iarasi simplu. Multi critica formatele unor emisiuni preluate din afara fara sa se gandeasca la faptul ca sunt adaptate dupa tipul de oameni care le vizioneaza. Asta e, televiziunea e pe bani.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!