Experimente sociale făcute de alţii #1

scris de | sâmbătă, 16 noiembrie 2013, 21:20 | 4 comentarii

Trei experimente sociale făcute în America şi unul din România, care-mi plac atât prin idee, cât şi prin concluzie. Unele sunt mai vechi, altele mai recente, dar toate ne arată realitatea din afara ecranelor.

Homeless vs. Businessman
E interesant de văzut câţi americani îi ajută pe oamenii de afaceri căzuţi la pământ şi câţi îi ajută pe cei care locuiesc pe străzi.

Bărbatul cu Ferrari vs. bărbatul fără Ferrari
Incredibil cât de uşor merg lucrurile atunci când deţii o maşină de lux şi arăţi a om căruia nu-i pasă de câte taxe se impun de către Guvern. Cea mai mişto fază e la minutul 1:02.

Adormitul pe umărul străinilor în metrou
Era interesant dacă în partea a doua s-ar fi îmbrăcat ca un om de afaceri şi ar fi încercat să doarmă pe umărul unor necunoscuţi. Diferenţa ar fi fost mare, zic.

Mesaje de „la mulţi ani!” de la necunoscuţi
Acesta e cel mai deosebit dintre toate. Nu sunt sigur, dar cred că nu a mai făcut nimeni ceva de genul, sau poate că n-am văzut eu. Unii îl cunosc pe Ariel şi au răspuns la mesajul postat pe facebook, iar alţii nu îl cunosoc şi au făcut acelaşi lucru. Peste 150 mesaje într-o singură oră e ceva, iar eu nu pot fi altcumva decât bucuros că mă număr printre persoanele care au contribuit la experiment.

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

  1. Pingback: Experiment pe Facebook: vă rog să-i dați SMS-uri lui mama

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.