Două idei pentru Vatra Dornei

scris de | marți, 4 decembrie 2012, 23:38 | 10 comentarii

Nu mi-a plăcut şi nici nu îmi place atunci când un întreg oraş se plânge de sărăcie, datorii, lipsă de bani şi de conducere proastă. Pentru că, oricât de mult s-ar plânge, nu se va rezolva nimic. Şi nici nu are cum; că dacă stai în faţa televizorului, plângându-te că Dorna nu mai este ce a fost odată, e cam… trist.

Iar pentru că nimeni nu face nimic în oraşul acesta, cu toate că lucruri de făcut ar exista, iar fonduri se pot aduce cu nemiluita, iată doar două idei care ar putea face municipiul puţin mai bun.

1. Centru de colectare şi selectare al deşeurilor:

Mă gândesc că nici nu mai încape îndoială atunci când vine vorba de profitul uriaş pe care îl poate genera o astfel de afacere. Iar din aşa ceva, oraşul ar putea rezolva deodată trei probleme: cea a mizeriei, cea a lipsei locurilor de muncă şi cea a lipsei banilor de la buget. Dacă un astfel de centru ar fi construit, s-ar putea crea locuri de muncă numeroase, vitale pentru supravieţuirea municipiului. Iar dacă vine vorba de deşeuri, acestea se pot colecta din toate satele învecinate sau şi din cele mai îndepărtate, că şi aşa gunoiul dornean ajunge prin Gura Humorului.

2. Rebrănduirea oraşului:

Cea mai mare greşeală făcută de cei care se ocupă de turismul dornean este evitarea spaţiului online. Adică, nu există nimic clar, dat mură în gură referitor la ceea ce poate oferi Dorna prin aşezare, prin servicii şi prin… turism! Ar cam fi nevoie de un astfel de site, asta dacă se mai doreşte prosperitate.

Ideea e că proiecte există, păreri la fel, dar nu prea avem voinţă. Şi este păcat. Foarte.

Există 10 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian blogger

   Tocmai… Si eu mai am nevoie cateodata sa caut ceva si nu gasesc. Noroc ca am cunostinte cu relatii prin oras ca de nu…

  1. Florin

   Pai sa sti ca e bine macar atat. Nici nu-ti inchipui cate autorizatii si cata birocratie cere statul pentru a face o firma de colectare si sortare a deseurilor, sa nu mai vorbim de taxe..

  2. Ciprian blogger

   Asta este un lucru rau. Un centru de colectare poate ajuta o comunitate, iar acest lucru este in interesul statului. Teoretic, cel putin.

 1. silver price

  Partea bună e că se poate face un program frumos pe tema asta chiar din fonduri europene, care să dea de lucru multor profesionişti în turism şi comunicare. Cred că s-ar bucura de sprijinul multor comunităţi şi ar avea impact asupra turismului şi a modului cum mulţi îl percep: pe principiul mă folosesc de tot ce este dat de natură sau lăsat de la strămoşi, dar nu e treaba mea să îmbunătăţesc ceva.

 2. Patrik

  Nu locuiesc la Dorna, dar crede-mă, peste tot e la fel, gunoiu’ se aruncă unde se apucă. Poate dacă ieşi primar vei face tu curăţenie.

  Cât despre site, pentru informaţii şi alte porcării, nu prea are rost, deoarece nimeni nu o să intre pe el.

  1. Ciprian blogger

   Pe site o sa intre chiar foarte multa lume; nici nu ai idee ce trafic au siteurile mai vechi facute special pentru Vatra Dornei.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.