Despre efectul de turmă şi filmul „Poziţia copilului” la Vatra Dornei

scris de | joi, 9 mai 2013, 21:50 | 2 comentarii

afiş

Nu mai spun şi eu pe blog că vine filmul „Poziţia copilului”, cu tot cu Ursul de Aur câştigat la Berlin, în Vatra Dornei, că şi aşa a primit destulă publicitate încât să afle tot oraşul de eveniment, însă vreau să îmi expun o părere pertinentă vis-a-vis de publicul care va urmări filmul, dar şi faţă de acele persoane care deplâng cu atâta dăruire transformarea fostului cinema în sală de nunţi şi alte evenimente.

Dar să începem mai întâi cu efectul de turmă, atât de prezent în comunităţile şi grupurile în care trăim. Efectul de turmă, din punctul meu de vedere, reprezintă mai mult un paradox. Toată lumea se plânge de el, încât chiar şi această nemulţumire devine o caracteristică a efectului de turmă.

Multă lume s-a plâns şi se plânge în continuare de faptul că în oraş nu mai există cinematograf. Când vine vorba într-o discuţie despre filme, inevitabil se ajunge la cauza cinematografului dornean. Chiar dacă atunci când exista, nu prea devenea neîncăpător. Acum sunt curios câtă lume va merge să vadă „Poziţia copilului”, dat fiind faptul că acest film este unul net superior altor producţii româneşti, că doar nemţii nu dau premii aiurea; juriul acela chiar îşi face treaba!

Să nu mai vorbim de biletul de intrare. Să dai doar 10 lei să vezi un astfel de film, mi se pare mai mult decât ok. În rest, călătorii din trenuri să vadă staţiunea, că şi aşa s-au „curăţat” salciile plângătoare din apropierea gării.

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

 1. Andrei

  Ultima data am fost la Cinema in Dorna prin 1996 parca , la ultimul film al lui Sergiu Nicolaescu.
  Si atunci , ca si la alte vizionari, comportamentul tembel al unor spectatori ( comentarii suburbane la unele scene , pungi de pufuleti pocnite , discutii cu voce tare etc ) m-au lecuit de cinematograf.

  Acum sunt cu vizionarile online.

  Iti recomand cu caldura :

  Unsere Mütter, unsere Väter – Mamele noastre, tatii noștri (2013) – Mini-Serie

  pe filmehd.net

  Ciao !

 2. Pingback: Impresii după vizionarea filmului “Poziţia copilului”

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!