Despre Chromecast şi cum nu va ajunge în fiecare casă

scris de | vineri, 26 iulie 2013, 02:34 | Tu ce părere ai? Hai să discutăm!

chromecast

Google a lansat un dispozitiv numit Chromecast, care se poate ataşa la televizor prin intermediul portului HDMI. Cu ajutorul acestui „stick”, utilizatorii vor putea trimite de pe smartphone şi tabletă conţinut pe televizor, pe care îl vor vizualiza pe ecranul mai mare al acestuia.

Chromecast va costa 35 de dolari şi va putea fi achiziţionat din Google Play. Va fi lansată şi o aplicaţie dedicată pentru Android. Prin intermediul acesteia, utilizatorii vor putea controla televizorul la fel cum o fac acum cu telecomanda. Gareth Beavis, editor la publicaţia britanică TechRadar, crede că dispozitivul se va bucura de un succes atât de mare încât va fi „în fiecare casă”, în câţiva ani. (sursa)

Singura problemă este că a ajuns prea târziu pe piaţă, iar Radu explică destul de clar aici. Poate că îţi pune el Chrome pe cel mai mare ecran din casă doar printr-un port HDMI şi o conexiune Wi-Fi şi îţi permite să vezi filmul din telefon pe tv, însă există deja gadgeturi care fac acelaşi lucru şi care mai au şi alte opţiuni pe deasupra.

Gareth Beavis vorbeşte prostii. Poate că va face vânzare datorită brandului care îl comercializează, însă nu va ajunge în fiecare casă doar pentru că poate să îţi transforme telefonul în telecomandă şi să proiecteze conţinut video pe TV. E funny să vezi un film descărcat de pe filelist în laptop, rulând pe tv, însă nu e o chestie utilă.

* dispozitiv revoluţionar e doar prostie din partea lui Adrian Popa, jurnalistul de la Gândul, care a scris articolul citat.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!