Proiectul „Descoperă Suceava prin QR code” ajunge în curând şi în Vatra Dornei

scris de | luni, 17 iunie 2013, 19:28 | 3 comentarii

Proiectul Descoperă Suceava prin QR code va avea loc în 5 oraşe ale judeţului Suceava, respectiv Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi, bineînţeles, Suceava; proiectul constă în amplasarea unor plăcuţe cu cod QR pe monumentele istorice şi obiectivele turistice, care, după ce vor fi scanate, vor redirecţiona către pagina aferentă fiecărui obiectiv în parte.

Pe scurt, se va pune o plăcuţă cu codul QR pe hotel Carol, de exemplu, iar după ce va fi scanat cu un smartphone, va afişa pe telefon istoricul clădirii şi alte informaţii utile celor ce vizitează oraşul.

În Vatra Dornei se ocupă de acest proiect doamnele de la biblioteca municipală „G. T. Kirileanu”, alături de o echipă formată din 10 tineri până în 25 de ani, echipă din care face parte şi subsemnatul, urmând ca fiecare să scrie şi să prezinte istoricul a câte 2 obiective; în Vatra Dornei urmând să fie amplasate nu mai puţin de 20 de plăcuţe cu cod QR.

Personal, am ales să evit anumite obiective turistice din oraş, precum primăria, cazinoul sau templul evreiesc şi să optez pentru două locuri dragi mie, şi anume hotelul Carol şi parcul municipal. Mai mult de atât nu am ce spune pe moment, că-i multă maculatură de parcurs pentru redactarea unui trecut istoric al unei clădiri şi-al unui parc, iar timpul nici că putea fi mai scurt.

SONY DSC

Proiectul Descoperă Suceava prin QR code este finanţat de Fundaţia IREX în cadrul programului Biblionet, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Suceava şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava.

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

 1. Ariel

  Fain ar fi ca link-ul să fie către Wikipedia, de unde se poate apoi ajunge în limba dorită, cam oricine știe cum arată interfața de Wikipedia și teoretic mai știe că poate schimba limba măcar către EN.

  Eu am prins acum vreo 2-3 ani niște coduri QR pe niște monumente prin Torino/Italia, și te trimiteau către Wiki IT, de acolo era ușor să schimbi către EN.

  1. Ciprian blogger

   Aiurea e că e uşor să fie modificate informaţiile corecte de către oricine! Chiar dacă nu pare, cam aşa este! Iar până se prinde un administrator că s-a schimbat ceva în informaţiile din cadrul unui proiect, trece vreme!

 2. Cristian Florea

  @Ariel, eu am ajutat la amplasarea codurilor QR în Focşani şi-ţi spun din proprie experienţă că informaţiile de pe wikipedia nu sunt întotdeauna cele mai exacte. Având oricine posibilitatea de a modifica textele de acolo, nu poti fi sigur ca informatiile sunt si bune.

  De-aia am preferat sa facem site-ul qr-romania.ro si sa punem noi informatiile atat in romana, cat si in engleza.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!