De ce s-au luat bani la BAC

scris de | sâmbătă, 13 iulie 2013, 16:54 | 4 comentarii

Răspunsul este simplu şi nu merită nicicum zarva făcută de televiziuni în ultima săptămână. Bani s-au dat şi în trecut şi bani se vor da şi-n viitor. Însă anul acesta, supraveghetorii şi profesorii au luat bani la modul serios dintr-un motiv simplu: e nevoie de o promovabilitate mai mare la bacalaureat. Iar mânăria a funcţionat; câţi au promovat anul trecut? 40 şi ceva la sută? Şi câţi au promovat anul acesta? 60 şi ceva la sută?

Se aştepta cineva la 60%, din moment ce învăţământul merge tot mai rău de la an la an?

În rest, privind modalităţile prin care s-a putut copia la bacalaureat, faza cu datul subiectelor dinainte şi memorarea rezolvărilor e veche. Acum e mult mai simplu: dai bani la supraveghetor şi te lasă să vorbeşti cu ceilalţi atât timp cât ţii mâna la gură si nu te întorci câtre altcineva, cât să nu se vadă pe camere. Că-n rest, nu te mai puteai înţelege cu colegul de bancă, la cât s-a vorbit în sălile de examen.

Pe asta nu o ştiaţi, nu?

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

 1. Andrei

  Banii sunt facuti ca sa circule restul e practic cancan, insa eu sunt de parere despre asa ceva nici nu se merita sa discutam.
  Sa o luam logic, sunt facultati care cer 6.000 de lei sau nota 9 nustiu cat la bac.
  Ti se pare ca e totul corect?

  1. Ciprian blogger

   Mi se pare normal, doar nu aduci la facultate dintre cei ce au luat sub 7.

 2. Andrei

  Inca un rau adaugat altora care duc la scufundarea Romaniei. SRI a anuntat deja ca a luat sub lupa fenomenul si ca luarea unor masuri stricte este inevitabila. A copia la bac , a colabora la bac cu ceilalti din sala este un atentat la sanatatea morala a Romaniei. Daca nu se va fece acest lucru justitia divina va aplica ea corectiile sale dureroase.

  „Dacă nu vă pocăiți, din steaua mare care vine de la Răsărit va curge mult sânge pe pământul ăsta și va fi foamete mare și multă suferință.”

  —Petrache Lupu de la Maglavit-1938

  Romanii nu s-au pocait si urgia lui 28 iunie 1940 a venit peste noi , romanii nu s-au pocait si urgia lui 30 august 1940 a venit peste noi , romanii nu s-au pocait si urgia celui de-al doilea razboi mondial a venit peste noi …

  DECI , parerea mea : si din cauza mitei de la bac Romania va fi troznita de justitia divina.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!