Cum era dacă Vaticanul ar fi fost în România

scris de | joi, 14 martie 2013, 10:39 | 5 comentarii

Din cauza unui mesaj primit pe telefon undeva în jurul orei 5:22 în plină dimineaţă, până să adorm din nou, am făcut un brainstorming la singular pe o temă aleasă fără motiv de către subconştient: alegerea nenorocitului acela de papă. Nenorocit pentru că doar ăia au curaj să dea cu zarul în locul entităţii divine.

Aşadar, dacă Vaticanul ar fi fost în România:

… în piaţa San Pietro toată lumea ar fi stat înghesuită pe pistele de biciclete.

… s-ar fi vândut orice obiect la tarabe, orice kitsch, fără de care un creştin nu şi-ar putea face aşa cum ar trebui datoria.

… în momentul în care se alegea noul papă, dacă acesta era negru, numai fum alb nu ar mai fi ieşit de pe coşul acela.

… oamenii ar fi vorbit despre politică şi despre autostrada aia pe care vor să o construiască ăştia prin munţii patriei. Că deh, ce drept au ei să sape tunele, să facă pe deasupra, să vadă şi turistul gunoaiele din vârf de munte.

… s-ar fi organizat zeci de grătare cu mici, butoaie cu bere, sarmale şi ciorbă gratis şi muzică în difuzoare de Q7.

… după alegerea noului papă, oamenii s-ar fi inchesuit pentru ca fiecare să ajungă primul la sticlele cu agheasmă aruncate de slujitorii papei în scârbă.

… papa nu ar fi salutat de la balcon, ci de pe scaunul din dreapta al unui Maybach Landaulet.

… emisiunile Acces Direct şi Drept la ţintă şi-ar fi trimis reporteri pentru a filma live… petrecerea publicului din piaţa San Pietro. Ei oricum nu ştiau ce caută toţi oamenii ăia pe acolo. Protest?

Există 5 comentarii publicate la acest articol:

 1. Ando

  Exagerezi un pic! m-am uitat si eu la fetele celor din piata…nu erau numai lorzi si lady… iar la TV5, am vazut si tarabe cu kitsch-uri „vaticanesti”…
  Plus ca la acest gen de adunare sigur e destula politie si in uniforma si sub acoperire.

  1. Ciprian blogger

   Poliţie sigur era, dar unul dintre lucrurile de mai sus sigur ar fi avut loc.

 2. Vladimir

  Hehehehe, eeei as, cum sa fie mai Ciprian italienii si mai ales ingramadeala aia cu mutre de suporteri de fotbal nehrainiti si bunicute habtonice mai civilizati decat romanii? :D. Sunt cevasilea mai bogati, dar nicidecum mai educati, stai fara grija. De altfel trasaturile si metehnele pe care le-ai amintit sunt tipice de neam sudic si latin :D. Eu m-am mirat cumplit ca nu l-au huiduit pe papa, ca de socati erau socati. N-a iesit italian… Vaaai mieee! :)))

  1. Ciprian blogger

   Sper doar ca atunci când o să mă angajez şi o să anunţ asta de la un balcon, să fie prezentă la fel de multă lume.

 3. adelinailiescu

  Doar nu crezi ca e vorba de evlavie in toata povestea asta! E marketing curat. America de Sus concentreaza cei mai multi catolici(deci meritau si ei satisfactie ), au o piata financiara mai greu de controlat si mai dispusa la speculatii(ca doar Vaticanul inca are o banca puternica si trebuie sa ruleze sau sa spele bani), plus ca se profita de imaginea de blajin al noului papa, slujitor al celor saraci, deci se spera ca se va mai pune batista pe tambal in multe scandaluri in care e biserica implicata . Oricum, bine ca nu l-au putut alege pe multpreafericitul nostru!:)Pun pariu ca nu va ocupa prea multa vreme scaunul papal!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!