Contact

Această pagină are comentariile activate, iar discuțiile se poartă în secțiunea de mai jos. Răspund la fiecare comentariu în parte adăugat în secțiunea de contact, dacă se dorește să discutăm aici.

În cazul în care subiectul se dorește a fi discutat între patru ochi: colectionarul@pardau.ro

Există 4 comentarii publicate:

 1. Dorin

  Îți propun următoarele subiecte legate de proiectul tău:

  1. Vicilicii Dornelor (participanți dorneni la evenimentele de la sfârșitul secolului al XVIII-lea): Ioan Candrea, Gheorghe Boncheș, Vasile Deac, Ilie Niculiță, Ștefan Forfotă, Ilie Odochian, Nichituș Țăranu, Andreieș Pralea, Sidor Poienar, Gheorghe Achiforesei. Puțini știu că actualul pod de la piață se numea Podul Vicilicilor și că a fost construit în anul 1848 din inițiativa primarului Gheorghe Burcă.

  2. Răscoala dornenilor din anul 1853 împotriva recrutării cu sila.

  3. Podul Armeanului din zona Chilia, construit în anul 1830.

  4. Crucea Bețivilor, cu inscripția „în amintirea părăsirii beuturii alcoolului”, demolată în anul 1960.

  5. Țipterii cărora li se datorează electricitatea din Bucovina. Fiind buni meseriași, bucovinenii au învățat de la aceștia, lucrând cot la cot cu ei, astfel încât primul oraș electrificat din Bucovina a fost Vatra Dornei, unde s-a pus în funcțiune Uzina Electrică în anul 1895.

  1. pardauro blogger

   Îți mulțumesc pentru aceste informații. În afară de faptul că acestea rămân publicate aici, le-am notat și pe viitor este foarte posibil să le folosesc în noi articole. Oricând mai ai astfel de detalii te rog să mă contactezi. Mulțumesc!

  2. Dorby

   Vezi articolul din Adevărul, publicat pe 22 mai 2012 și scris de Ciprian Plăiașu, denumit „Cum moare simbolul orașului Vatra Dorna, iar Biserica îi ține lumânarea”.

  3. pardauro blogger

   Mulțumesc pentru pont, o să îl caut.

Ce părere ai despre acest articol?