Coloana oficială a poporului

scris de | miercuri, 4 noiembrie 2015, 15:39 | Tu ce părere ai? Hai să discutăm!

Presa a spus aseară că în stradă, în București, au ieșit 25.000 de oameni. Însă persoane pe care le urmăresc și cărora le respect munca și sunt pentru mine o sursă validă de informații, au spus pe Facebook că au fost peste 32.000 de oameni ieșiți în stradă. Mă aștept ca Jandarmeria să fi spus că au fost mai puține persoane decât în realitate din simplul motiv de a nu crea panică.

Informații pe larg găsiți pe Digi24 aici și pe Mediafax aici.

Site-urile de știri spuneau tot aseară că acesta a fost un protest, însă eu vă spun că aseară a ieșit în stradă o coloană oficială a poporului. A unui popor care a ajuns să spună că i s-a umplut paharul. Spunea cineva pe Facebook că atâta lume nu a mai ieșit în stradă din decembrie 1989. Un lucru nu s-a spus însă clar, că protestele din anii trecuți au fost tematice.

Am avut protestul în benzinării și protestul celor 10.000 de sindicaliști Dacia. A urmat protestul împotriva reformelor sistemului sanitar promovate de Guvernul Boc, unde au ieșit 13.000 de oameni în stradă. După un an, în noiembrie 2014, au ieșit 10.000 de persoane, de alegeri.

Acum însă s-a ieșit în stradă împotriva unui sistem criminal, care a omorât 32 de oameni și a internat alți 100 într-o singură noapte. Oamenii s-au unit sub singură voce și au ocupat centrul orașului. Au oprit circulația și au strigat lucruri clare. S-a ținut un moment de reculegere masiv și s-au cerut lucruri simple și clare. Așa se face un protest!

protest_bucuresti_2015

fotografie via Vlad Petri (facebook)

Voi vedeți capătul mulțimii? Nici eu. Atât de mulți au ieșit în stradă aseară. Asta spune mult despre cât de departe s-a ajuns cu așteptarea oamenilor și cât de bine reacționează oamenii atunci când este cu adevărat necesar. Răspunsul a fost pe măsura așteptărilor.

Victor Ponta a demisionat, iar Guvernul a căzut odată cu el. Gabriel Oprea s-a dus și e deodată cu Guvernul. Cristian Popescu Piedone și-a dat și el demisia. Urmează ca Iohannis să aleagă un nou om în funcție și să discute cu partidele. Se vorbește de alegeri anticipate.

Asta înseamnă presiunea unui popor. Asta înseamnă să se reacționeze la cererea oamenilor. Așa se face! Românii au dat un exemplu demn de ținut minte. Însă acum este momentul să se meargă chiar mai departe. Trebuie să se iasă din nou în stradă și să se rămână acolo până când lucrurile devin un pic altfel. Joi seară trebuie să se vadă un număr și mai mare de oameni în stradă. Și vineri. Și sâmbătă.

Există o euforie a momentului incredibilă! Să profităm de ea și să schimbăm lucrurile!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!