Cimitirul mobrelor

scris de | joi, 5 decembrie 2013, 17:42 | 3 comentarii

Oamenii de la Simply Bucharest au publicat acum ceva vreme cel de-al 39-lea episod cu rable găsite pe străzile întortocheate ale capitalei. Printre maşinile prezentate, am zărit şi-o mobră roşie, ca focul, legată de-un gărduţ, în faţa unui bloc. Acum, nu-s eu prea înaintat în vârstă şi nici măcar trecut de graniţa dintre a fi minor sau major, dar pe vremea când încă dormeam de amiază, am prins timpuri în care mobra încă era la modă printre cei mai fără de avere.

Iar asta îmi aminteşte de una dintre acele zile…

Pe când aveam undeva pe la 5 sau 6 ani, eu locuind la ţară, la casă, aveam doi vecini beţivi, care locuiau şi ei, cum puteau, vis-a-vis. Nu mai ţin minte exact, dar cred că pe unul dintre ei îl chema Nicuşor, iar celălalt avea o nevastă mai bătrână, Stela. N-aveau ei curtea prea mare, dar reuşeau cumva să înghesuie vreo 40 de mobre: ba furate, ba primite pe câteva zile de muncă, ba cumpărate gata stricate şi cu piese lipsă! Iar din alea toate, făceau cel mult 10 bune, care să turuie cât să le auzi din vârf de munte.

În vremea aia, eu trebuia să dorm de amiază, că eram mic şi ştiam de la părinţi că somnul cu soare o să mă facă mare. Eu zic c-a funcţionat! Singura problemă era că vecinii lucrau şi îşi testau munca fix ziua, în amiaza mare! Exact când mă strecuram şi eu sub pătură şi visam la cum o să devin şofer pe tir când o să fiu mare! Tot deranjul somnului meu a ţinut vreo 2 luni, până când tata s-a săturat să aibă parte de zgomot şi-a luat iniţiativă!

Adică le-a rezolvat ălora vreo 5 mobre.

Ori de câte ori mă deranjau pe mine din procesul de creştere, ieşea în drum, le lua mobra, şi-o rezolva cu barosul. Doar pentru că putea, nu de-alta! Iar ce mai rămânea după, arunca în şura din spatele casei. Cred că şi-acum mai sunt acolo, ascunse pe sub bârne de lemn şi tot felul de alte nimicuri! De le-aş găsi…

mobra

foto via Simply Bucharest

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.