Ciclismul nu-i ca fotbalul

scris de | miercuri, 19 iunie 2013, 19:47 | Tu ce părere ai? Hai să discutăm!

16barry-pic-articleLarge

Personal, cred că ciclismul n-are ce căuta pe şosea alături de maşini, iar asta nu e o cugetare de moment, o am în cap de ceva timp, însă din lipsă de alte opţiuni, atât şoferii, cât şi bicicliştii trebuie să se conformeze şi să circule cu puţin bun-simţ, cât să nu facă nici unul, nici altul buba. La fel, sunt de acord şi cu faptul că şoferii şi bicicliştii fără experienţă n-au ce căuta pe şosele. Sau hai, fie de la mine, n-au ce căuta pe drumurile europene, naţionale. Asfalt este şi la sate.
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ieri, de exemplu, în timpul unei ture de antrenament de 30 km, era cât pe ce să fiu tras sub un camion. Şi nu din vina mea! Să fii pe drum îngust, cu tir încărcat, cu o coloană de maşini venind din faţă, cu doi ciclişti pedalând de zor în faţa farurilor şi tu să iei decizia că trebuie să depăşeşti e puţin kamikaze.

NT 08 NKL. El e. Acum nu ştiu dacă adrenalina a avut vreun efect şi m-a făcut capabil să mă menţin pe poziţii cu un camion trecând în viteză la mai puţin de 5 cm de mine, dar mă simt al naibii de bucuros că sunt aici şi că pot povesti cu voi în continuare.

Eu înţeleg că şoferii de camion sunt mai cu moţ, că au sub ei nişte tone şi că sunt regii şoselelor, dar parcă e nasol să ştii că îi doare la bască de ceilalţi; până la urmă, un grup de ciclişti circulând pe un DN17/E58 face parte tot din trafic; şi e ca şi cum ar fi un vehicul în plus. Cum să depăşeşti o maşină, camion fiind, pe o şosea cu 2 benzi, în timp ce din faţă vine coloană?

Ciclismul nu-i ca fotbalul. Deh, nu era arbitru în zonă…

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!