Ce părere aveţi despre furtul de articole?

scris de | sâmbătă, 10 noiembrie 2012, 17:29 | 13 comentarii

Acum nu foarte multe zile începeam să scriu articolul „Cum să facem bagajul pentru o călătorie cu bicicleta” pentru noul meu proiect, despre care am scris pe blog şi aici, numit „Cum să facem”.

La un moment dat, aşa cum se întâmplă de obicei în scrierea acelui gen de articole, am întâmpinat o problemă şi m-am blocat. Pur şi simplu nu ştiam cum se numesc corzile alea elastice, care se folosesc la prinderea diverselor lucruri de un anumit mijloc de transport (de exemplu, cortul de bicicletă). Aşa că am dat un search pe google. La fel de simplu puteam suna un prieten specializat în domeniu, însă ghinionul a făcut ca exact în acea zi să nu am opţiunea cu minute şi sms-uri nelimitate activată. Plus că treaba făcută personal e, în unele cazuri, mai bună!

Am intrat frumos pe google şi am tastat „cum se face bagajul pentru o excursie cu bicicleta”. Am selectat primul rezultat şi am început să citesc, poate dau de denumirea căutată! Îmi puneam speranţe reale în articolul pe care ajunsesem să îl parcurg; nu de alta, dar ştiam că în domeniul călătoriilor pe bicicletă există o anumită listă de lucruri pe care e bine să le ai cu tine.

Am citit textul din primul link oferit de google şi nimic. Nu găsisem ce aveam nevoie. Intru pe următorul rezultat şi, ce credeţi, dau peste exact acelaşi text. Aceleaşi cuvinte, aceeaşi formulare, aceleaşi greşeli gramaticale.

Aveţi aici primul link, iar aici al doilea! Să-mi spuneţi dacă găsiţi voi vreo diferenţă între ele!!

Iar cel mai trist lucru e că şi articolele de pe Cum să facem s-ar putea să ajungă să fie copiate pe tot felul de siteuri dubioase…

Există 13 comentarii publicate la acest articol:

 1. Claudiu

  Stai linistit, astea 2 probabil au fost defapt copiate din alta parte.
  Nu prea ai cum sa te opui. Poti sa-ti pui niste scripuri ca sa nu poata fi selectat textul, dar daca vrea, se apuca sa-l copie cuvant cu cuvant.
  Cel mai bine e sa faci reclamatii la Google, iar site-ul care te-a copiat va fi penalizat, va aparea pe ultimele locuri in cautari, sau nu va aparea deloc.
  In rest… inregistreaza-ti site-ul la OSIM si cand te copiaza cineva, da-l in judecata.

 2. Max Peter

  La OSIM nu poţi să înregistrezi un text, ci o marcă. E o diferenţă.
  Este riscul pe care şi-l asumă orice blogger, odată ce a început să scrie. Sunt destui pe care nu îi duce capul şi iau de la alţii. Mai sunt unii care se amuză doar, fără să realizeze că pot face cunoştinţă cu justiţia.

  1. Ciprian blogger

   Asta inseamna ca pot inregistra numele Cum sa facem la OSIM, iar toate textele publicate sa fie protejate de licenta primita de la ei? Implica ceva costuri?

 3. Daniel

  Lasa ca si eu am patit-o, furt cuvant cu cuvant. Ce am rezolvat ? Fix o p**a. In romania se fura ca in codru. Fura ei, cei de pe site-urile mari, dar amarati mici cu 100 unici pe zi (ca si mine). Oricum s-a rezolvat macar in SERP. Am facut cerere la google pentru fiecare articol in parte si surprinzator, acum sunt pe primul loc, prima pagina la articolele respective, iar cei care le-au copiat nu ii mai gasesc. Totodata le-au fost banate si conturile adsense, desi nu am facut plangere in privinta asta. Proiectul se vrea genul la About.com, varianta voastra minuscula cumsafacem.com, dar poate poate urca, desi la ce serios este ciprian… sigur va avea succes.

  O zi buna, Daniel

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.