Blog: plugin pentru galerie foto

scris de | luni, 6 mai 2013, 14:04 | 5 comentarii

Mă uitam zilele trecute la ultimele fotografii făcute de Alexandru prin Constanţa. Imaginile sunt chiar reuşite, aşezate puţin cam aiurea în pagină, dar treacă. Singura problemă care pe mine m-a deranjat a fost că avea instalat un plugin nu foarte bun pentru afişarea unei galerii foto. Adică respectivul plugin mă obliga să deschid prima fotografie într-o pagină nouă, să văd imaginea, să închid pagina, să revin la tabul cu celelalte fotografii şi de abia apoi să dau click să văd următoarea imagine.

Debusolant, nu?

Lui Alexandru i-am explicat situaţia, a înţeles şi a instalat un plugin care îşi face treaba mult mai bine. Dar există sute, dacă nu mii de alte bloguri care se lovesc de aceeaşi problemă. Şi nu pentru că nu le-ar păsa, ci pentru că pur şi simplu nu sunt conştienţi de problemă. Rar autorul articolelor navighează prin galeria foto să vadă şi el cum e viaţa cititorului.

Eu nu pot decât să vă recomand două pluginuri foarte ok, care îşi fac treaba aşa cum trebuie.

screenshot

#1 – Shutter Reloaded Plus – navigare din taste stânga-dreapta şi închidere din esc, navigare cu click pe imagine, fiecare vizualizare a unei imagini se contorizează ca un pageview, click înafara slideshow-ului pentru închidere, fotografiile se memorează în cache pentru a nu fi încărcate din nou la următoarea vizualizare. Arată ca în screenshot-ul ataşat în partea dreaptă. Eu l-am folosit o perioadă destul de lungă de timp, până când am trecut la noul design şi a început să se bată cu pluginul pentru galerie foto a temei.

screenshot 2

#2 – Easy FancyBox – este momentan pluginul pe care îl folosesc eu pe blog de când am trecut la noul design. Se descurcă la fel de bine ca şi primul, doar că nu memorează imaginile în cache şi nu le contorizează ca şi pageview-uri. În rest, navigarea se poate face din taste, din click pe imagine, iar închiderea din click înafara slideshow-ului sau din tasta esc. Că e capabil să deschidă fişiere pdf sau clipuri video e un plus, pe care oricum nu-l foloseşte nimeni.

Există 5 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ceta

    Eu tot caut un plugin pentru clipurile dupa youtube,unul care sa transforme automat un link dupa youtube intr-un film…
    Ma crezi ca am incercat vro 3-4, daca ai idee astept raspuns, multumesc anticipat!

    1. Ciprian blogger

      Din câte ştiu eu, Easy FancyBox poate face asta. L-ai încercat?

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!