Aventuri cu Poşta Română

scris de | marți, 2 aprilie 2013, 20:59 | 9 comentarii

Povesteam acum vreo câteva zile, aici, de coletul cu bateria externă pentru iPhone pe care trebuia să îl primesc în cel mult două săptămâni de la data plasării comenzii. A sosit într-o lună, dar nu ăsta-i baiu’.

Vinerea trecută am primit de la poştaş avizul cum că pachetul meu a ajuns în Suceava la oficiul 1 al poştei. N-au trimis coletul până acasă deoarece e sosit din străinătate, din Singapore mai exact şi trebuie plătită vama şi taxele poştale şi verificat conţinutul în prezenţa mea!

Pentru ăia care locuiesc în Suceava sau în apropiere, nu e o problemă cazul de mai sus, dar pentru unul ca mine, care stă în Vatra Dornei, la 126 km distanţă e o povară. De ce trebuie să fac eu 252 km şi 4 ore dus-întors ca să ridic o amărâtă de baterie externă? Doar pentru că deştepţii de la poştă s-au gândit ei frumos să facă un singur oficiu poştal pentru coletele externe?

Mă gândesc şi eu, ca simplu client al poştei, nu ar fi fost mai mulţumitor dacă ar fi existat oficii pentru coletele externe măcar în toate oraşele din judeţ? Măcar din respect pentru clienţi, dacă nu pentru legătura companie client.

posta-romana

Există 9 comentarii publicate la acest articol:

 1. pozedecat

  Imi aduce aminte de bancul cu omul din Viseul de Jos care vroia sa ajunga la Sapporo unde era olimpiada de iarna din ’72. S-a dus in gara si a cerut un bilet iar vanzatorul i-a zis ca nu stie cum, ii da bilet pana la Cluj sa se descurce de acolo. La Cluj n-au stiut cum e cu Sapporo dar au zis ca-i dau pana la Bucuresti si se descurca el mai departe. La Bucuresti au zis ca nu stie nimeni cum sa ajunga la Sapporo dar ca-i dau pana la Tokio unde sa se descurce. Pana la urma ajunge omul la Sapporo vede olimipiada si vrea sa se intoarca. Ajunge la Sapporo la gara si cere un bilet sa se intoarca la Viseu. Iar vanzatorul intreaba: „Unde, la Viseul de Sus sau la cel de Jos?”

  1. Ciprian blogger

   Păcat că siteurile de talia dx.com nu aleg să lucreze cu Fan Courier. Mai dai 20, 30 lei în plus, dar ştii că nu îţi pierzi timpul pe drumuri şi primeşti şi coletul în trei zile maxim.

 2. Daniel

  Eu ma mir ca se mai discuta inca de posta romana, credeam ca toata lumea apeleaza la curier in ziua de azi, avand in vedere ca sunt tot mai multe firme.
  Sa nu mai zic ca majoritate is destul de seriosi, insa na, este o parere si nimic mai mult sau mai putin.

  1. Ciprian blogger

   N-am ce face. Atât timp cât comanda vine din altă ţară, poşta română trebuie să facă vama şi să se ocupe de tot…

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!