Avantajele serviciilor de închirieri auto (P)

scris de | sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 22:33 | 7 comentarii

Istoria închirierii primului vehicul din istorie este una oarecum banală; un american a împrumutat un vehicul de la un anume Joe Saunders, din simplul motiv că întârziase la întâlnirea cu iubita sa. Americanul a reuşit să ajungă acolo unde era aşteptat, iar Joe Saunders, ca urmare a micii atenţii primite de la primul său „client”, a deschis prima afacere din industria contemporană. Asta se întâmpla în 1916, an în care România declara război Austro-Ungariei.

Ca o comparaţie, în ţara noastră, industria închirierilor auto a debutat acum 15 ani, la mai bine de 70 de ani de la evenimentul descris în introducere.

În ce condiţii închirierea unei maşini este mai profitabilă, în comparaţie cu achiziţionarea acesteia?

Evenimentele. Fiecare persoană ajunge la acel moment din viaţă când nu se poate lipsi de o maşină. Să luăm drept exemplu nunta. Există multe cazuri în care cei doi îndrăgostiţi îşi doresc ca după cununia civilă să aibă parte de puţină relaxare într-o limuzină sau într-o maşină retro. Având în vedere că necesitatea se întinde pe parcursul a doar câteva ore, achiziţionarea acesteia ar reprezenta o greşeală, singura opţiune logică rămânând închirierea. În plus, această practică poate fi utilă nu doar în viaţa privată. Un alt caz în care este necesară este business-ul. Un bun exemplu fiind întâlnirile de afaceri; pentru ca totul să iasă bine, trebuie să şi arate bine. Să nu mai vorbim de plusul de eleganţă adus imaginii respectivei companii.

Comoditatea. Avantajul incontestabil al închirierii unei maşini este reprezentat de simplitatea cu care poţi să-ţi planifici traseul. Bineînţeles, în cazul în care propriul vehicul se află în service, iar tu n-ai chef de nesimţirea taximetriştilor sau de transportul în comun.

Călătoriile în grup. Să spunem că hotelul pe care-l ai în administrare se bucură de un grup de turişti proaspăt sosiţi din vestul Europei. Lăsând deoparte suma de bani pe care o dau pentru cazare, utilităţi şi masă, aceştia plătesc şi pentru vizitarea oraşului şi a împrejurimilor alături de un ghid. În cazul obiectivelor turistice aflate în afara zonei urbane, se cade ca mijlocul de transport să fie unul comod şi rapid. În cazul în care hotelul nu are propria maşină pentru o astfel de călătorie, închirierea unui microbuz spaţios ar putea da rezultate.

Afacerile. Atunci când un antreprenor porneşte un nou business. Închirierea pe termen lung îi poate servi în călătoriile de afaceri, atunci când se doreşte extinderea propriului parc auto, fără fonduri semnificative.

Important este că la închirierea unei maşini nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la întreţinere, anumite documente sau alte astfel de lucruri. Semnezi un contract cu respectiva companie în maxim 20 de minute şi obţii o maşină curată şi cu rezervorul plin.

Compania de închirieri auto – Auto Trio – oferă maşini moderne la preţuri atractive. Chiar şi-n Suceava.

Există 7 comentarii publicate la acest articol:

 1. Claudiu

  Ai uitat sa mentionezi ca toate firmele de inchirieri auto iti cer garantii de sute de euro atunci cand iti inchiriaza o masina.

  Cam asa stau lucrurile:
  Inchiriez un Logan pentru 2 zile. dai 30 euro / zi + 150 euro garantie. Pui benzina pe banii tai si pleci la drum.
  Vii dupa doua zile cu masina impecabila, iar firma respectiva spune ca nu-ti mai da garantia, deoarece este o micro-zgarietura sub pragul din dreapta, care nu era inainte.
  Vedeti-va de treaba cu inchirierile auto.

 2. Allure

  Garanția se oprește de către toate firmele de închirieri auto, nu numai în România, și se returnează la înapoierea mașinii. Orice problemă legată de starea vehiculului este acoperită de asigurare, extrem de recomandată, altfel totul se suportă din propriul buzunar.
  E important a alege o firmă serioasă (există așa ceva) și a citi cu mare atenție contractul de închiriere, INCLUSIV partea scrisă cu font mai mic.

 3. Sgt. Pepper

  În România nu aș avea curajul să închiriez o mașină. Nu din cauza traficului, ci mai degrabă din cauza nesimțirii cu care se fac afacerile de obicei în țărișoara noastră dragă…

 4. Daniel

  Claudiu, sa nu exageram.

  Inainte de a inchiria o masina te interesezi putin despre respectiva firma, nu te arunci asa. Nu zic ca nu ai dreptate, poate sunt si firme care sunt puse numai pe a trage bani de pe client, insa sunt si foarte multe firme de inchirieri auto serioase.

 5. Pingback: Avantajele serviciilor de închirieri auto (P) | Bursa Transporturilor de Marfuri Romania

 6. Razvan

  Chestia cu garantia e intr-adevar o piedica pentru cei ce vor sa inchirieze o masina la noi.
  Poate am nevoie de o masina pentru o zi, si sunt dispus sa dau 25 euro pentru a-mi face treaba( sa merg pana la aeroport de ex). Problema apare cand mi se cere garantia de 150-200 de euro pe care poate nu-i am…uite asa se pierde un client.
  Dar pe de alta parte ii inteleg si pe cei de la firmele de inchirieri pentru ca multe masini se intorc lovite sau zgariate si e greu de recuperat paguba daca nu iei garantie.
  O singura data am inchiriat un Opel de la http://www.intercarro.ro/ si am fost multumit de servicii, doar ca nu oricine si-ar fi permis sa lase garantia pe care fireste ca am primit-o inapoi:P

 7. Razvan Mihai

  Bineanteles ca firmele de inchirieri masini opresc garantia. E normal sa vi se retina garantia daca aduceti masinile zgariate. Ganditi-va la costurile firmelor de inchirieri cu reparatiile fiecarei masini, daca toti clientii ar aduce masinile zgariate si nu li s-ar opri garantia care ar mai fi profitul companiilor de rent a car, care ar trebui sa stea cu masinile in service pe banii lor.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.