Atunci când proprietarul nu își vrea lucrurile pierdute înapoi

scris de | sâmbătă, 11 iulie 2015, 15:23 | 17 comentarii

Au trecut două săptămâni de când am găsit prin oraș un carnet de sănătate pentru animalul de companie, al unui ciobănesc mioritic, născut în 2014. Câinele este microcipat, cu vaccinul și tratamente antiparazitare făcute la medicul veterinar și cu toate informațiile și datele consultărilor atent trecute în carnet. Cam așa arată:

carnet-sanatate-3

carnet-sanatate-1

carnet-sanatate-2

carnet-sanatate-4

carnet-sanatate-5

Părea un act serios, așa că iau numărul de telefon al proprietarului din carnet și îl sun, să-i spun că i-am găsit obiectul pierdut. Îmi mulțumește frumos că nu l-am aruncat și că am făcut un minim efort de a-l suna și îmi spune că vine a doua zi dimineață, să-l ia de la mine de acasă. De atunci și până acum au trecut două săptămâni. Azi dimineață caut din nou numărul de telefon și sun. Ce să vezi? Nu răspunde. Iar nici până la această oră nu a sunat înapoi.

Acum eu am o dilemă: câinele pare îngrijit, cu tratamente și vaccinuri făcute care au costat bani, carnet semnat și ștampilat de un doctor veterinar, datele proprietarului notate, inclusiv adresă, CNP și număr de telefon. Lucruri serioase. Atunci de ce să nu vrei să-l recuperezi?

Există 17 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian Pardău blogger

   Eu dacă aș avea câine și aș ști că am nevoie de acel carnet la fiecare vizită medicală a animalului, aș dori să-l am acasă, nu la tipul care l-a găsit pe stradă acum n zile/luni.

  2. Cineva

   @Doru nu cred ca exista vreun om care sa se gandeasca vreodata ca i-ar fi mai bine daca ar scapa de carnetul de sanatate al cainelui. If you know what I mean.

 1. Damian

  Am avut o experienta asemanatoare recent. Am gasit o agenda prin Cluj si l-am sunat pe om. A zis ca vine sa o ia de acasa de la mine dar si acum o am pe birou…

  1. Ciprian Pardău blogger

   Nu îl arunc. Îl țin într-o cutie cu alte lucruri. Însă mă îndoiesc că o să apară după el, după atât timp.

 2. Petre

  Poate-i plecat omul in concediu … eu zic sa mai astepti putin si sa incerci sa-l mai contactezi odata sau daca ai drum, lasa-i carnetul de sanatate la cabinetul medicului veterinar.

  1. Ciprian Pardău blogger

   Ah, uite o idee bună, să-l las la cabinetul medicului veterinar. La asta nu m-am gândit.
   O să încerc mâine și o să văd ce reușesc.

 3. Cineva

  Suntem aproape de mijlocul lui iulie. Oamenii sunt în concedii, pleacă la mare și merg în excursii. Cum crezi că îi pasă acum de carnetul unui câine?

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.