Aqua Carpatica şi lupta împotriva nitraţilor

scris de | duminică, 18 mai 2014, 16:00 | 4 comentarii

Zilele trecute, am primit de la AQUA Carpatica un pachet care conţinea, pe lângă o scrisoare, o broşură cu informaţii şi un capitol dedicat hidratării din viitoarea carte a doctorului Gheorghe Mencinicopschi, şi câteva testere pentru verificarea nivelului de nitraţi din apa de la robinet, din fântână, izvoare, râuri sau de oriunde altundeva doriţi.

 

 

Astăzi am făcut un test pentru verificarea nivelului de nitraţi din apa ce curge la robinet. Şi a rezultat undeva între 20 şi 30 mg/l, ceea ce e mult prea mult, având în vedere că pentru bebeluşi şi copii este recomandată o cantitate de cel mult 10 mg/l, iar limita maximă admisă în România este de 50 mg/l. Săptămâna care urmează o să fac testul de nitraţi şi pentru câteva izvoare de apă potabilă din Vatra Dornei şi o să revin cu un articol nou.

nitrati_aqua_carpatica

În caz că nu ştiaţi, nitraţii sunt substanţe periculoase pentru sănătatea noastră, care, în cazul ingerării unei cantităţi peste limită, pot duce la intoxicaţie, probleme ale sistemului circulator, iar în cazuri mai grave, chiar la cancer.


AQUA Carpatica preia din nou iniţiativa, după Legea Apei, şi doreşte să facă harta nitraţilor din România. Au creat şi o aplicaţie de facebook unde puteţi adăuga rezultatul testului de nitraţi pentru apa pe care o consumaţi, fie ea apă de la robinet, de fântână sau de izvor. Testere ca cel pe care l-am folosit şi eu şi pe care îl vedeţi în imaginea de mai sus puteţi găsi la reprezentanţii AQUA Carpatica din Carrefour, Cora, Auchan, Mega Image şi Kaufland. Mai multe informaţii despre iniţiativă, dar şi despre pericolul nitraţilor puteţi găsi aici, aici şi aici.

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

 1. Pingback: Apa de robinet a dornenilor are 35 mg/l nitraţi | Ciprian Pardău

 2. Ada

  Nu stiu ce sa spun, dar Aqua Carpatica a fost acuzata de reclama mincinoasa cu al lor NITRATI 0. S-a dovedit ca au chiar mai multi nitrati decat multe ape minerale de pe piata. Reclama si-au schimbat-o dar au creat o adevarata manie in randul celor ce nu au auzit finalul povestii.
  Reclama suna: luptam pentru apa fara nitrati. La fel cum ti-ai scrie pe o masina de 5000 cmc ca lupta pentru mai putina poluare. Oamenii au ramas insa cu ideea ca aqua carpatica nu are nitrati. ARE NITRATI. Si mai multi decat cei prezenti in alte ape, mai putini decat in altele. Este doar marketing. Si foarte pervers. Identic cu tigarile light.

 3. AlinC

  Vezi ca ai cam ratat citirea dupa cum observ in poza . Rezultatul din cate vad eu e intre 0 – 5 mg/l ….

  In urma cu 1 an de zile , agentii comerciali Romstal ofereau testarea apei gratuit atat pt nitriti/nitrati cat si pentru fier , duritate si pH. Daca aveti vreo filiala Romstal prin zona poate inca va mai pot ajuta cu un test mai amanuntit.

 4. Gore

  In mezeluri cantitatea de nitrati/nitriti este mult mai mare si nu vede nimeni, iar mamele isi hranesc copilasii cu crenvursti plini de nitrati… sau cu salate trufanda pline si alea de nitrati. Din acest motiv cred ca faza cu apa plina de nitrati e o nimica toata. Dar in era ce-o traim la ce sa ne asteptam ? Nu mai avem industria care polueaza in schimb avem milioane de masini ca polueaza.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!