Am dat bacalaureatul. Acum ce facem?

scris de | vineri, 3 iulie 2015, 21:37 | 11 comentarii

Dincolo de toate grijile pe care mi le-am făcut, de două, trei luni încoace, referitoare la bacalaureat și la cât de nasol o să fie în sălile unde se dau examenele, cu camerele video și audio, stresul adevărat se pare că începe mereu după ce ai ieșit de la ultima probă și realizezi că următorul pas de făcut este să îți primești rezultatele și să îți dai seama că asta se va întâmpla de abia peste 4 zile. Ceea ce e destul de nasol. Și nu e ca atunci când te-ai trezit de-o oră și nu faci nimic, așteptând meciul de pe Pro TV de la 21:30. E cu mult mai rău!

Sunt conștient că ăștia care ați dat bacalaureatul (și poate l-ați luat) acum vreo 15 sau 20 de ani, râdeți, dar articolul ăsta nu e despre voi și despre cât de grele erau probele pe vremea voastră. Articolul ăsta e despre noi, iar ca să puteți face mișto de noi mai cu spor, poftiți de citiți o poveste.

Azi am ieșit din sală undeva pe la 12 și jumătate. Asta pentru că în clasă am avut și două tipe care au dat examenul la psihologie, pe lângă toți ceilalți care am dat la informatică, iar subiectele au venit cu jumătate de oră mai târziu. Poate au multiplicat greșit în primă fază, poate au uitat de noi, n-am idee. Oricum, am ajuns acasă undeva pe la ora 14:00, iar de atunci nu fac altceva decât să stau așezat în scaun, cu laptopul deschis în față și cu capul sprijinit în mâini. De când am început să fac asta, doar la bac și la rezultate mă gândesc. Am încercat să mă distrag de la gâdurile astea și să mă uit la câteva episoade din Two and a Half Men, dar nici măcar Charlie Harper și stupidul de frate-su nu au putut scoate un zâmbet de la mine.

Nu de mult mi-am cumpărat filmul românesc Din dragoste cu cele mai bune intenții și l-am văzut. Dar mai mult m-a deprimat decât să mă ajute. Am descărcat și aplicația aia mișto de radio pentru android, Radio FM, și am dat drumul vreo oră la Top 100 Station în timp ce mă jucam FIFA 14, dar chiar dacă am câștigat câteva meciuri și am reușit să mă mențin în primele 5 în Liga Spaniei, nu prea mi-a ridicat moralul. Iar cel mai nasol acum e că ceasul e de abia 21:24, eu îmi citesc articolul scârbit, iar până marți, când se afișează rezultatele la bacalaureat, mai sunt tot 4 zile.

Nu știu cum e la alții, dar așteptarea asta mă deprimă și încep să cred din ce în ce mai tare că Robinson Crusoe o ducea mai bine pe insula aia pustie, după ce a naufragiat, decât mine, care nu reușesc să găsesc un film bun de văzut sau vreo carte pe care să nu o fi citit prin bibliotecă.

Există 11 comentarii publicate la acest articol:

 1. Daniela Bojincă

  Bacul nu-i ceva de luat în derâdere. Însă, ceea ce trebuie să-ți dai seama, iar asta o să o faci abia după vreo câteva luni de la aflarea rezultatelor, este că bacul e ca orice alt examen și care orice altă lucrare din timpul liceului.
  Adică o să ți se pară un examen relativ ușor, față de altele care vor urma. Oricum, stă în natura noastră psihologică să avem stres pre și post examen :D. Dar în final e bine. :)

  1. Ciprian Pardău blogger

   Pentru mine, bacalaureatul e cel mai greu examen de până acum. Sper să fie rezultatele pe care le doresc. Stresul de dinainte și de după examene e normal, mereu e așa.

 2. Stefan

  Din păcate, Bacalaureatul este luat în derâdere de mulți dintre cei care trebuie să-l susțină. Cred că din această cauză s-a ajuns unde s-a ajuns.

  Lasă că o să vină rezultatele, sper să fie cele pe care ți le dorești, iar odată cu ele o să dispară și stresul ăsta. Apoi o să vină stresul din sesiuni, de la licență și așa mai departe. Apropo, unde vrei să mergi la facultate?

  1. Ciprian Pardău blogger

   În momentul de față, stresul din sesiune, pentru licență și altele nu mă interesează. O să ajung și acolo, dar mai întâi am nevoie să-mi știu rezultatele. La facultate merg la București, dar nu știu încă ce să aleg dintre Comunicare și Relații Publice, Fotografie și Publicitate.

 3. Cristian

  No ce să îţi urez ? Aşteptare uşoară ? Există o astfel de urare ? Dacă da, te rog să o primeşti. Şi aştept postarea veselă şi relaxată de după anunţarea rezultatelor.

  1. Ciprian Pardău blogger

   Dacă până acum nu exista, uite că o să existe de acum încolo.
   Eu nu îmi fac nici un fel de pronosticuri, ca să nu fiu nici surprins, nici dezamăgit.

  1. Ciprian Pardău blogger

   Gluma ca glumă, dar dacă te angajezi la McD și rămâi 5 ani, poți deveni director peste sucursală.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!