Cu ce face diferenţa noul aspect al blogului

scris de | duminică, 5 mai 2013, 00:01 | 8 comentarii

După multe ore de frunzărit prin colecţii de teme realizate de diverşi bloggeri străini, după frunzărit prin codul html până în măruntaiele style.css şi rearanjat întreg aspectul, iată că am reuşit să inaugurez în mod oficial noul design al blogului pardau.ro. Versiunea 1.0. Iar pentru că orice aspect nou trebuie să fie mai bun decât cel vechi, vă voi prezenta pe scurt câteva din plusurile acestuia:

comparatie

1. Look nou al articolelor în home page – aspectul articolelor pe prima pagină a blogului a reprezentat unul dintre primele criterii pe care le-am avut în vedere atunci când am ales noul template. Am făcut un screenshot la modul în care arătau articolele pe tema veche şi unul pentru tema nouă. Diferenţa cred că este mai mult decât vizibilă.

2. Thumbnail la articole în home page – nu era o necesitate, însă parcă altfel arată prima pagină a blogului cu imaginile reprezentative la fiecare articol în parte. Personal, văd mai multă viaţă, mai multă culoare, un aspect parcă mai tânăr. Ceea ce şi urmăream.

3. Culori plăcute ochiului – dorind ca totul să arate cât mai bine şi cât mai simplu cu putinţă, am optat pentru un design format doar din două culori: alb şi negru. Alb pentru fundal, iar negru pentru text, header şi tot ce se mai vede.

4. Citire – pentru ca articolele să poată fi citite cu uşurinţă şi fără să obosească câtuşi de puţin ochiul, am selectat un font simplu, aspectuos şi destul de mare astfel încât să nu fii nevoit să te apropii de articol atunci când parcurgi un material. Este vorba de fontul Georgia, setat la mărimea de 16.

5. Social media – dacă pe vechea temă utilizam butonul clasic de like şi alte câteva badge-uri pentru celelalte reţele sociale, pe tema nouă am ales să ies puţin din normal şi să folosesc un plugin care să transforme totul în ceva mai aspectuos, să se potrivească cu schimbarea. Se numeşte WP Mash Social Widget şi se poate vedea primul în bara laterală.

6. Încărcare mai rapidă a blogului – după instalarea noului design, blogul beneficiază de o încărcare completă ceva mai rapidă decât în cazul aspectului vechi. Din datele furnizate de WebWait, acesta se încarcă în 2.09 secunde.

7. Comentarii – acum comentariile sunt mai grupate şi arată mai bine. Nu se mai face atâta risipă de spaţii goale, cum se întâmpla la tema veche. De asemenea, am mărit puţin gravatarele, până la 50 px.

8. Header – am aruncat la gunoi logo-ul pe care îl foloseam şi am ales să trec pe varianta clasică: text. Arată mai bine, ocupă mai puţin spaţiu şi se citeşte şi mai uşor. Plus că descrierea blogului arată parcă altfel acolo sus, mare şi glorioasă!

Acum că am trecut în revistă aceste detalii, nu-mi mai rămâne decât să vă urez citire plăcută a tuturor articolelor şi să vă cer o sugestie, o părere, un pişcot. Orice! :)

PS: Tema se numeşte Origin, aparţine grupului AlienWP şi e gratis pe siteul lor. Şi, ştiu, designul ăsta îl mai foloseşte şi Vladimir şi Sagittarius, dar arată prea bine!

Există 8 comentarii publicate la acest articol:

 1. Gorby

  Imi place tema, dar iti sugerez un lucru. Coloreaza sidebar-ul si backgroundul, ca e prea mult alb.

  Average load time after 5 runs: 0.22 (la blogul meu)

  1. Ciprian blogger

   Am incercat sa il colorez, dar inca nu am gasit culoarea perfecta! Mai caut. Doar 0.22 zici? Sunt curios cat spatiu pe disc utilizeaza blogul tau lunar! :D

  1. Ciprian blogger

   Normal. Dacă am schimbat şi noi doi designul blogurilor, e clar că anul acesta este al modificărilor! :)

 2. biggred

  Misto tema asta origin, are multe optiuni. M-am inspirat si eu de la tine, spre sa nu ma acuzi ca te-am plagiat! ;) In alta ordine de idei, felicitari pentru perseverenta de care dai dovada, o sa ajungi mare pustiule!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!