Accidentele din Italia şi Muntenegru

scris de | miercuri, 31 iulie 2013, 17:34 | 16 comentarii

Chiar dacă autorităţile au căutat vinovaţi peste vinovaţi şi au incriminat şoferi, capete de tunel, oboseală, gălăgie, cafeaua servită dimineaţa, eu văd un alt vinovat în cazul celor două accidente din Italia şi Muntenegru, unde au murit nu mai puţin de 57 de persoane. Şi anume, podul şi barele de protecţie.

Să luăm accidentul din Muntenegru, unde podul de pe care a plonjat autocarul era construit la 90 metri deasupra cursului apei. La o asemenea înălţime, mi se pare normal ca barele de protecţie ale podului să fie net superioare celor de la podurile aflate în zone fără risc. Şi făcute special pentru ca o maşină să nu le poată rupe!

În ambele cazuri, parapeţii podurilor nu depaşeau înălţimea unui om. Adăugăm peisajul şi rezultă accidentele. Şi-acum să ne gândim la podurile americanilor. Poduri care sunt gândite să nu permită unui autocar să sară de pe pod, indiferent de viteză sau alţi factori.

italia muntenegru

Există 16 comentarii publicate la acest articol:

 1. ex-silentio

  Eu văd un singur vinovat: șoferul. Din punctul meu de vedere podurile alea puteau nici să nu aibă parapet de protecție. Dacă nu ești în stare să ții mașina pe carosabil… stai acasă. Nu zic că niște măsuri de protecție mai eficiente n-ar fi binevenite, dar nu cred că ar fi asta o prioritate. Părerea mea :)

  1. Ciprian blogger

   Eu văd infrastructura ca fiind o prioritate. Poţi fi cât de prost ca şofer, dar dacă era infrastructură, acum nu ar fi murit atâţia!

 2. alina

  vina este in primul rand a autoritatilor care permit ca firmele de transport sa angajeze fel de fel de neaveniti in ale condusului, fara sa existe repercusiuni asupra lor.
  nu poti sa dai drumul pe strazi la asa zisi „soferi”, pentru ca vom construi parapeti de protectie, ca sa aiba soferii in ce intra, cu masinile pline de oameni

  1. Ciprian blogger

   E simplu. Ei intră în parapeţi, dar nu cad de pe pod. Deci nu mor oameni.

 3. Andrei

  Eu vad altfel lucrurile. Este un an cu foarte multe accidente colective , cu multi morti . O tipa , astrolog , a reluat o informatie pe care a emis-o inca de la inceputul anului , cum ca ar fi posibile foarte multe accidente de acest tip. Si a dat explicatia astrologica. Informatii via RTV. Personal sunt dispus sa-i accept ipoteza.

  1. Ciprian blogger

   Văd şi eu toate ştirile astea. Am servicii plătite care mi le afişează live în orice moment al zilei. :)
   Sunt informat.

 4. Andrei

  Nu vroiam sa spun nimic altceva decat ceea ce am spus in primul comentariu . Si stai sa vezi ce mai urmeaza !
  ( sansa mea este ca am facut si un curs de astronomie-stiinta curata si un curs de initiere in astrologie- nici nu poti sa-ti dai cu banuiala ce adanc legate sunt cele doua !Ti-l mai recomand pe ing Ioan Istrate- Romania ,trecut,prezent si viitor Cu toate ca el are alta poarta deschisa spre metafizica)

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!