Absenţa creatorilor de conţinut de pe youtube

scris de | duminică, 28 aprilie 2013, 11:20 | 7 comentarii

De obicei, fie că-i dimineaţă, amiază sau seară, în timp ce mănânc, îmi place să urmăresc ba câte un episod dintr-un serial preferat, ba un videoclip al unei piese noi, ba un episod din vreun vlog românesc de pe youtube, ba un material din The Ellen Show. O fac de relaxare, să simt că timpul pierdut cu masa nu este cu adevărat irosit.

Plus că e mult mai bine aşa, decât să dau drumul la televizor şi să urmăresc cel mult 15 minute dintr-un film, iar când mi-am terminat din farfurie, să mă plâng că n-am înţeles nimic din respectivul film. Cum fac o mulţime de persoane, de altfel.

Ideea e că dimineaţă, uitându-mă pe canalele la care sunt abonat, n-am reuşit să găsesc ceva la care să mă uit. Până la urmă, degeaba a venit youtube în România, dacă oameni care să creeze conţinut nu prea avem. Şi nu, banii pe care îi oferă youtube pentru creatori, nu sunt un stimulent pentru creativitate.

PS: Ştiu, vloguri avem cu nemiluita la noi în ţară. Singura parte nasoală este că, la început, e funny să te uiţi la Tequila şi la TheLifeInRo, dar dacă vrei calitate, informaţie sau amuzament pe bune, înafară de Unguru’ Bulan, CreativeMonkeyzArmy, Doza de Haş, 10 Lucruri, Interacţionez şi Zmenta’s Show, e cam fără peşte balta!

screenshot din Se7en

Există 7 comentarii publicate la acest articol:

 1. Vladimir

  Pai mai, ca sa existe continut pe youtube romanii trebuie sa il creeze in primul rand. Adica sa presteze naibii so altceva in afara de vaicarit si criticat. In alte tari exista fiindca umanii… „fac”. Fie ca e saritura cu prajina de pe sura bunicii sau tutorial de hack conturi de FB, prin alte locuri sunt oamenii mai activi.

  1. m88

   Mare dreptate ai! Cu o mare majoritate a tinerilor care stau pe facebook și așteaptă like-uri la pozele cu pisici (pe care le-am încărcat și eu, recunosc), cum mama mă-sii să mai aibă timp pentru a crea? Toți știm să consumăm, dar să creăm? (în afară de copii)

  2. Ciprian blogger

   @Vladimir, la români e mai greu cu chestiile astea! Băi, dacă aş avea o cameră video m-aş apuca de ceva clipuri…

  1. Ciprian blogger

   Eu deja mă pregătesc pentru un canal nou de youtube! Îmi mai trebuie o cameră video, pe care încă nu ştiu cum fac să mi-o cumpăr! :)

 2. Raduc

  Adevarul este ca toata lumea se uita pe youtube, insa foarte putini sunt aceea care mai citesc, asta fara sa ma refer la o carte.
  Eu spre exemplu citesc orice vad , daca stau pe loc, orice anunt vazut in fata ochilor, unii nici asta nu fac.

  1. Ciprian blogger

   Sincer să fiu, nu prea am cum să citesc atunci când mănânc. Oricum fac asta seara înainte de somn, deci nu e problemă pentru mine. Dar în cazul altora…

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!