A doua zi de proteste, nici un rezultat

scris de | marți, 3 septembrie 2013, 11:09 | 4 comentarii

Suntem deja la a doua zi de proteste împotriva aprobării proiectului de exploatare a Roşiei Montane, iar presa, guvernul sau reprezentanţi ai partidelor încă n-au dat prin Piaţa Universităţii. Motivul ar fi unul simplu, pe care manifestanţii nu l-au înţeles nici înainte de a începe protestul, nici acum, după aproape 24 ore de manifestări: este nevoie de o revendicare pentru ca un protest să îşi aibă rostul.

De ce ar veni presa să filmeze pancarde şi mesaje împotriva capitalismului, guvernului şi, ca să vezi, presei, când protestatarii n-au nici o cerere de susţinut? Presa, fie ea bună sau rea, oferă informaţie; iar simplul fapt că s-au blocat câteva străzi şi s-au scandat mesaje împotriva capitalismului, nu e de ajuns.

Şi încă ceva. Americanii au protestat masiv acum ceva ani pentru o cauza comună, nu mai ştiu exact despre ce era vorba. Ideea e că au ales să blocheze toate autostrăzile cu tiruri parcate pe ambele sensuri de mers. Iar până au venit autorităţile să le mute, traficul de mărfuri şi circulaţia între oraşele mari a fost întreruptă ore bune. Suficient cât să se afle despre protest.

rm

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

    1. Ciprian blogger

      Ideea e că un protesc trebuie să aibă o cerere! Cum ştiu acei 0.05% că e momentul să meargă acasă? O să plece când rămân fără voce sau când li se decolorează foile A4, trase la imprimantă?

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.