10 lucruri pe care le urăsc în societate

scris de | sâmbătă, 6 aprilie 2013, 22:11 | 10 comentarii

Deoarece este la modă să redactezi liste, am scris câteva lucruri pe care urăsc să le întâlnesc sau experimentez în viaţa de zi cu zi în oraşul meu.

Urăsc să…

 1. lucreze doar o casieră la BRD, chiar dacă sunt trei, iar celelalte două scriu pe computer, în timp ce coada de oameni e formată din nu mai puţin de 7 persoane.
 2. funcţioneze doar una dintre cele trei case de marcat din supermarket din cauză că angajatele de la celelalte două şi-au luat pauză de masă exact în momentul în care e mai multă lume la cumpărături.
 3. văd stăpâni cretini, că altcumva n-am cum să le spun, care îşi lasă dobermanul sau ciobănescul fără lesă şi botniţă prin parc. Dacă era pechinez mai îmţelegeam, că ăla înafară de a lătra nu ştie să mai facă nimic, dar un lup doar dacă se uită la tine te pune pe gânduri.
 4. văd că bijuteria oaşului, casinoul, zace în paragină, gata să se dărâme din proprie iniţiativă, în timp ce preoţii responsabili îşi îngrijesc cu atenţie catedrala şi, implicit, veniturile.
 5. văd din ce în ce mai multe produse pe care nu le cumpără nimeni la casa de marcat a unui supermarket. Dacă nu le cumpăr cât timp sunt printre rafturi, sută-n mie nu mă ating de ele nici atunci când plătesc.
 6. stau cu ochii pe casiera de la casa de marcat a supermarketului pentru a nu-mi marca anumite produse de două ori şi să plătesc mai mult decât este normal.
 7. văd că tot mai mulţi elevi de liceu se apucă de jocuri din categoria mmorpg, gen League of Legends, Aion, World of Warcraft, în loc să facă ceva mai util cu timpul lor. Nu spun că trebuie să aibă toţi blog, însă dacă se vrea, se găsesc lucruri mult mai bune de făcut.
 8. văd că încă există persoane care mănâncă salam sau beau bere la pet în mijloacele de transport în comun. Pe lângă faptul că miroase ca naiba, mai arată şi dezgustător.
 9. văd că există oameni care bagă în ei pufuleţi şi chipsuri în microbuzele de cursă lungă, chiar dacă acolo sus deasupra şoferului scrie foarte clar: azi nu se mănâncă în microbuz; poate mâine.
 10. văd că tot mai mulţi ciclişti începători încep să scrie articole a căror titluri încep cu sintagma cum să, chiar dacă n-au nici o treabă cu abordarea unei penţi, căţărarea pe un traseu montan, coborârea roată lângă roată, mersul la trenă sau schimbarea vitezelor pe o căţărare. E ca şi cum ai citi despre problemele organelor genitale din reviste gen Diva sau Tabu, în loc să consulţi un medic ginecolog.

Alte liste: 100 de lucruri pe care le-am învăţat în 2012, 24 de lucruri pe care trebuie să le fac înainte de a muri.

1

Există 10 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian blogger

   Nu-s gamer! Şi acolo vorbesc de elevii de liceu, nu de persoanele adulte. Elevii trebuie să îşi dezvolte cunoştinţele, nu să stea toată ziua cu gândul la WOW.

  2. Vladimir

   Eu sunt, inca de pe la 12 ani (asta fiind candva…in ’91-92 :P). Si zau ca nu m-a impiedicat sa ma dezvolt. E o treaba multidisciplinara sa joci bine. Stii cata matematica intra in wow? Ma refer la dinamica jocului. E superb de interesant. S-au scris articole stiintifice foarte serioase legate de modelari matematice ale claselor de personaje din wow (pe vremea cand nu era cu ursuleti si alte rahaturi). Acum sigur, daca tot ce fac unii e sa se falfaie cu ursuletii prin donjoane in cautare de echipament roz…deh, nu e prea educativ, asa e. Dar chiar nu cred (sau nu vreau sa cred) ca niste elevi de liceu fac doar asta :).

  3. Ciprian blogger

   Crede-mă, cunosc destui elevi de liceu care îşi ocupă fiecare seară cu Wow sau Aion. Adică de undeva de pe la 21 până pe la ora 3 dimineaţa. Am şi eu experienţa gaming-ului, am jucat Triburile doi ani zilnic, Counter la fel, puţin din Aion şi am încercat şi Wow. Iar astea sunt numele ce merită amintite; cine ştie câte prostii am mai jucat în trecut…

   Ideea e că şi eu mă pun în pat, în fiecare noapte, pe la 3, dar mă ocup de blog, citesc o carte, văd filme, ascult muzică, pe lângă Euro Truck Simulator 2 pe care îl joc. Şi mai am şi-un frate care, chiar dacă nu ai crede, îşi petrece destul de mult timp cu mine! :D

  1. Ciprian blogger

   Doar atâtea mi-am amintit pe moment. Este foarte probabil să urmeze şi o parte a doua a articolului.

 1. adelinailiescu

  Urasc cersetorii si cei care te asalteaa la iesirea din magazine cand vrei sa-ti asezi cumparaturile in portbagaj. Urasc caii lasati sa pasca pe spatii verzi. Urasc oamenii care arunca chistoace pe strada desi sunt fix langa cosul de gunoi si gospodinele care isi scutura covoarele pe balcon in capul trecatorilor.Nu pot sa-i sufar pe incompetentii de la CEC. …

  1. Ciprian blogger

   Eu nu intru în CEC. De abia mă conving ai mei să merg să plătesc ratele la BRD sau să fac câte un transfer de bani la BCR.

  1. Ciprian blogger

   Mi-ar place şi mie internet banking, dar părinţii sunt pe stil vechi, preferă lucrurile palpabile, cum ar fi factura aia pe care trebuie să o semnez la predarea banilor… Ce să-i faci!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!